Vlkodlaci z Powerwolf zahrajú v Košiciach.

Temná mytológia, transylvánski vlkodlaci, upíri, démoni a k tomu štýlovo doladený aj imidž kapely a pódiové stvárnenie skladieb – toto všetko ponúkne fanúšikom nemecká powermetalová kapela Powerwolf, ktorá sa v rámci svojej Sacrament of Sin Tour predstaví aj v košickom Spoločenskom pavilóne. 

Spevák je rodákom Draculu

Powerwolf založili pred 16 rokmi basák a gitarista David Vogt a Benjamin Buss, vystupujúci pod umeleckými menami ako bratia Charles a Matthew Greywolfovi. Páni mali skupinu už v kope, akurát im ešte chýbal kvalitný spevák. Toho objavili na svojej dovolenke v Rumunsku, kde sa k nim pridal istý Karsten Brill, študent operného spevu na Národnej univerzite múzických umení v Bukurešti. Rodák zo sedmohradského mesta Sighișoar dovtedy pôsobil v kapelách Dragon’s Tongue a Meskalin a jeho najznámejším rodákom bol Vlad III. Dracula. Karsten sa po ponuke Davida a Benjamina presťahoval do nemeckého Saarbrückenu a na pódiu sa objavoval už ako Attila Dorn. Vďaka jeho pochopiteľnému vzťahu k upírom, vkodlakom a ostatným rumunským legendám kapela natočila svoj debutový album Return in Bloodred. Muzikanti ostali tejto tematike verní aj na nasledujúcich albumoch. Vlk bol hlavnou postavou na dvojke nazvanej Lupus Dei. Tretie CD Bible of the Beast z roku 2009 zabodovalo svojou úvodnou skladbou Raise Your Fist, Evangelist, ktorá bola nominovaná v súťaži Metal Hammer Awards 2010 v kategórii Metalová hymna roku 2010. Postupne nasledovali ďalšie štyri albumy a ten najnovší, Sacrament of Sin skupina predstaví aj na koncerte v Košiciach.

Do Košíc prídu aj s hosťom

Hosťom „upírov“ z Powerwolf bude nitrianska Symfobia, hrajúca symfonický metal, ktorá má na konte dva albumy (Way of the Queen a čerstvú novinku Smog of Tomorrow), za sebou úspešné koncerty s legendami ako Nightwish, Sabaton, Therion a turné s Tublatankou a Citronom.

Ich úspech stúpa prudko nahor

Úspechy Powerwolf majú stúpajúcu tendenciu, ich krivka letí prudko nahor, čo objektívne dokazujú vypredané koncertné sály aktuálneho Sacrament of Sin Tour, ktorého jednou zo zastávok budú aj Košice, a to  26. júna 2019 v Spoločenskom pavilóne.

Zdroj: Natália Novotná