Viva Musica! festival 2012 na hrad!

Viva Musica! festival s veľkou radosťou oznamuje všetkým milovníkom opery a dobrej hudby, že záverečné operné gala sa presúva do nádherných priestorov Západnej terasy Bratislavského hradu.

Príďte zažiť pravú festivalovú atmosféru pod holým nebom a nad nočnou Bratislavou, ktorá ešte viac umocní umelecký zážitok z koncertu operných hviezd.

Očarujúca sopranistka Sonya Yoncheva a vynikajúci bulharský tenorista Stefan Pop, víťazi prestížnej speváckej súťaže Placída Dominga Operalia sa predstavia v klasickom opernom repertoári, 30. júna 2012 o 20:00 hod.

Najslávnejšie operné árie a duety zaznejú v sprievode Orchestra Viva Musica! pod taktovkou ruského dirigenta Mikhaila Tatarnikova, hudobného riaditeľa a šéfdirigenta známeho Mikhailovského divadla v Petrohrade.

Pre návštevníkov festivalu, ktorí si vstupenky zakúpili už v predstihu sa zmena nedotýka. Schéma hľadiska aj ceny vstupeniek zostávajú nezmenené. Čas koncertu sa presúva z 20:30 na 20:00 hod. Viac informácií o zmene nájdete na www.ticketportal.sk

Winners

Sopranistka Sonya Yoncheva (1981) je kombináciou krásneho hlasu, hlbokej muzikálnosti a veľkého umenia. Vyštudovala spev a hru na klavíri v rodnom Plovdive a ženevské Konzervatórium. Od víťazstva v speváckej súťaži Operalia, ktorá sa v roku 2010 konala v milánskej La Scale, sebaisto kráča po svetových operných scénach pod ochrannými krídlami samotného Placída Dominga. Po boku najväčších operných hviezd dokonca spievala na slávnostnom gala koncerte pri príležitosti jeho 70-tych narodenín. Sonya Yoncheva má na konte spoluprácu s mnohými umelcami nielen zo sveta opery, ale aj filmovej či rockovej hudby; v roku 2008 napríklad vystúpila po boku Stinga a Elvisa Costella v opernom projekte Welcome to the voice v Théâtre du Châtelet v Paríži.

Mladý rumunský tenorista Stefan Pop (1987) je víťazom niekoľkých prestížnych speváckych súťaží. Okrem Domingovej Operalie, kde získal aj Cenu publika, zvíťazil v roku 2010 aj na Seoul International Music Competition v kórejskom Soule. Medzinárodnú kariéru odštartoval v roku 2009 debutom v roli Alfreda v Zeffirelliho produkcii La Traviaty v Opere v Ríme. V nasledujúcej sezóne spieval na scénach Wiener Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, Hamburg Staatsoper, Teatro Verdi Trieste alebo v Tel Aviv Opera a spolu s rumunskou opernou divou Angelou Gheorghiu absolvoval turné v Ázii. V tejto sezóne ho okrem iného čaká debut v milánskej La Scale či ďalší koncert s Gheorghiu v Salle Pleyel v Paríži.

Operná súťaž Placída Dominga Operalia je jednou z najvýznamnejších speváckych súťaží na svete, kde odborná porota každý rok vyberá štyridsať operných spevákov a speváčiek z viac ako tisícky účastníkov vo veku 18-30 rokov.

Zdroj: Viva Musica! festival
Publikoval: Redakcia GREGINET