Do Bratislavy sa vracajú Belleruche, podporia ich Hugo d´Gen!

Po ročnej prestávke sa do Bratislavy vracia londýnske trio Belleruche, ktoré sa medzičasom stalo jedným z najobletovanejších súborov na britskej nezávislej scéne.

Belleruche vystúpia už túto stredu v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj a ako predskokan sa predstaví bratislavská formácia Hugo d´Gen, za ktorou stojí basgitarista Vidieku Kamil Grebeň. Spolu s dcérou Ninou, gitaristom Petrom Bulíkom a bubeníkom Igorom Skovayom tvoria melodický indie-pop a nezaprú podobnosť s Dežom Ursinym či Andrejom Šebanom.

Belleruche, ktorí kombinujú vo svojej tvorbe elektroniku, soul, funk, blues aj hiphop, predstavia v stredu v Bratislave svoj aktuálny album Rollerchain. Podľa prestížneho britského magazínu Clash ním výrazne posúvajú hranice hudobného štýlu, ktorému sa venujú. Belleruche sa podľa magazínu podarilo vytvoriť „niečo úplne odlišné od kohokoľvek iného na scéne“.

Hlavným poznávacím znamením súboru je speváčka Kathrin de Boer, ktorá podľa kritikov disponuje jedným z najvýraznejších soulových hlasov súčasnosti. Skupina, ktorá vznikla v roku 2005, bola pôvodne prirovnávaná najmä k triphopovým Portishead či elektro-folkovým Lamb, no postupne sa prepracovala k osobitému zvuku niekde na pomedzí „zremixovaného bluesu“ a elektroniky na spôsob Moloka, s ktorým ju spája aj veľmi podobný hlasový prejav speváčky.

Belleruche majú na konte už štyri dlhohrajúce platne, pričom hneď tá prvá z roku 2007 sa stala najpredávanejším debutom značky True Thoughts, vydávajúcej okrem iných aj interpretov ako Bonobo, Quantic či Alice Russell.

Vstupenky na koncert Belleruche sa dajú až do stredy obeda zakúpiť v predpredaji v cene 16 eur na stránke www.orepole.sk alebo v predajni Dr. Horák na Medenej 19 v Bratislave. Priamo na koncerte sa budú predávať vstupenky v cene 20 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Gus Gus, Nneka, Parov Stelar Band či N.O.H.A., v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Garbage, Me and My Drummer či hudobného skladateľa Nilsa Frahma.

Zdroj: Agentúra Ore Pole