VIRVAR otvára rok 2023 novým energickým EP

Nový zvuk, nová zostava, nové EP. Tak vyzerá reštart skupiny VIRVAR s príchodom nového roka. Tentokrát sa o autorstvo podelili obaja bratia Vojtkovci. Kým starší Marek (22) má na konte už dva autorské albumy skupiny, mladší Matúš (19) debutuje ako autor hudby aj textu energickou Štvrť na tri.

Pieseň zachytáva atmosféru prebdenej noci a plný mobil správ dvoch mladých ľudí. Matúšovi sa autorská prvotina rozhodne vydarila. Marek prispieva na EP svojou poetickou skladbou Keby som. Ako vo viacerých svojich predošlých veciach, aj tu prináša vzťahovú tematiku, konflikt, či zmierenie. Obe veci prinášajú aktuálny, moderný sound a posúvajú VIRVAR zase o krok vpred.

VIRVAR vznikol v roku 2011 a má na svojom konte desiatky vystúpení v rámci celého Slovenska, ale aj v Čechách a na Morave. V roku 2017 chalani vydali debutový album Generácia, ktorého krstným otcom sa stal spevák Bystrík. V roku 2021 vyšiel kapele druhý album Prečo Vädnú Kvety, ktorý originálne uviedla do života skupina HEX, s ktorou VIRVAR odohrali koncert v rámci klubového turné.

Kapelu tvoria bratia Marek a Matúš Vojtkovci, ktorí si na spoluprácu prizývajú ďalších hudobníkov (Karol Toma gitary, basgitara, Oliver Ritter bicie, Lukáš Baumann bicie, Samuel Junas basgitara).

Všetky skladby skupiny VIRVAR je možné násjť na streamovacích službách, ako aj na youtube kapely.

Virvar | Facebook
Virvar (@virvarofficial)

Zdroj: TS