VIRTUAL SHARPE: ONLINE FESTIVAL A HUDOBNÁ KONFERENCIA NAŽIVO UŽ TÚTO SOBOTU.

Presunutý hudobný festival a konferencia SHARPE prinesie vo svojom pôvodnom termíne 25. apríla 2020 menšiu online verziu podujatia. V programe VIRTUAL SHARPE nebudú chýbať koncerty umelcov rôznych žánrov, ale tiež online diskusie s domácimi aj zahraničnými hosťami.

Tak ako mnohé ďalšie podujatia, aj festival SHARPE bol jedným z tých, ktoré boli z dôvodu protipandemických opatrení nútené zrušiť pripravovanú edíciu. Ešte začiatkom mesiaca organizátori ohlásili presun festivalu z posledného aprílového víkendu na nový termín 4.-5.9.2020. V pôvodnom termíne sa však rozhodli pre organizáciu aspoň menšej verzie festivalu prostredníctvom streamu, ktorú si “návštevníci” môžu užiť z pohodlia domova.

Ako pri regulérnom SHARPE festivale sa aj pri jeho online verzii môžete tešiť na pestrý hudobný aj konferenčný program. Zahrá luxemburská pesničkárka C’est Karma, ktorú vystrieda uletená slovenská kapela Raptor Koch. Druhá polovica hudobného programu bude patriť elektronickým live actom – energický set predstaví český elektronický hudobník HRTL a večer uzavrieme modulárovým live techno setom v podaní rusko-nórskej dvojice Bazalt.

Inšpiratívny rozhovor aj riešenie krízy

V úvode online konferencie prinesieme v slovenskom jazyku pokračovanie úspešnej online diskusie iniciatívy LALA Slovak Music Export na tému Dopad pandémie na hudobný sektor, v rámci ktorej zástupcovia klubov, festivalov, organizácií a jednotlivcov poškodených v dôsledku pandémie diskutovali na tému aktuálnej situácie v hudobnom sektore. V druhom dieli sa diskusia posunie od analýzy viac k hľadaniu riešení a opatreniam potrebným pre zabezpečenie kontinuálneho chodu po skončení karantény. Hosťami diskusie budú referent za oblasť hudby Robert Špoták z Fondu na podporu umenia, člen predstavenstva združenia Slovenský ochranný zväz autorský Tomáš Mikš, riaditeľ Pohoda Festivalu Michal Kaščák a zástupcovia iniciatívy Stojíme pri kultúre. Diskusiu povedie hudobný publicista Oliver Rehák.

V anglickom jazyku prinesie konferencia online interview s hudobnou agentkou Lucy Atkinson z londýnskej bookingovej agentúry Earth Music Agency Ltd, v ktorej rostri nájdete mená ako Buzzcocks, Moderat, Andy Stott, Glen Hansard alebo Skepta. Lucy zastupuje tiež čerstvo podpísaného slovenského producenta FVLCRVM. Moderovať bude Gordon Masson z britského hudobného magazínu IQ Magazine.

„Partnerom tohto jedinečného festivalu sme už niekoľko rokov. Tešíme sa, že aj napriek tomu, že žijeme v náročných časoch, vieme byť súčasťou projektu, ktorý poteší všetkých, čo majú radi hudbu a stále ju objavujú i doma, kým sa budeme môcť opäť vybrať na koncert,” uviedla Martina Hrivnáková, riaditeľka marketingovej komunikácie VÚB banky.

Podujatie VIRTUAL SHARPE bude streamované 25. apríla od 18.00 live priamo z domácností účinkujúcich, sledovať ho bude možné prostredníctvom Facebook a Youtube kanálov SHARPE festivalu. Vstupné je dobrovoľné formou príspevku na účet iniciatívy Kto pomôže Slovensku alebo poukázaním 2 % z vašich daní pre združenieLALA Slovak Music Export.

Partnermi online podujatia sú Slovenský ochranný zväz autorský a VÚB banka. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/238361167530051/
C’est Karma – Girls: https://youtu.be/4r9K5-7AE6U
Raptor Koch – Nech sa páči: https://youtu.be/am-swKrdILg
Hrtl – Akai Lektvar: https://youtu.be/81BNoLYXq2k
Bazalt live set sample 2: https://youtu.be/Y1_lRFMtwHQ

Zdroj: TS
Vizuál: Lukáš Karaba