Vinylized vol.1: Kompilácia undergroundovej elektronickej hudby zo Slovenska!

Kedysi dávno, milý môj vnúčik sme spolu s tvojou starou mamou počúvali vinylové platne. To boli časy, ej bisťu! V osemdesiatych rokoch ich však vytlačili kompaktné kazety a walkmany a tieto neskôr ešte kompaktnejšie disky. A dnes … no ako sa to, mptrojky?

Ale situácia nie až tak zlá a stále ešte aj u nás žijú „puristi“ a staromilci, čo na svojom domácom hi-fi jasne počujú rozdiel medzi tučným, praskajúcim, analógovým zvukom vinylu a suchou 320kB mp3.

Títo si dali fiktívne „stretko“ na novom dlhohrajúcom vinylovom kotúči Vinylized vol.1. S vinylom je to tak, že má dve strany na rozdiel od tej čudne malej cédéčky, a tie tvoje empétrojky už ani tú jednu stranu nemajú, čert aby to …

Prvá strana výberovky „4mg records side“ začína trackom od TATTOOED METEOR – Japanese Garden, parádny crossover medzi elektronikou a rockom s vynikajúcou atmosférou, no úplne ťa prenesie do Fukušimi (pred výbuchom samozrejme). Vinyl pokračuje peckou IMIAFAN – She Leaves od miestneho, ale skôr v zahraničí známeho minimal electro producenta. Trojka je bočný projekt frontmana z popovej Komajoty – MISS AND TROOPS, chalan chce asi späť do undergroundu? ☺ Štvorka je vec od projektu PIDI SEX, je to ako keby Ali Ibn Rachid hrali electro – groovy a psycho, ale psycho ako v dobrom, aby sme sa rozumeli. Na konci je triphopová retro vec o zdravej náhrade nebezpečnej substancie od juhoslovenského „Bristolčana“ IN:FORMATION – Methadone.

Druhá strana kompilácie „stroboskop.sk side“ začína jednou z mála, a asi bohužiaľ aj jedinou miestnou techno djkou a producentkou IVEK – Snowdrop, môžeš počuť ako aj drsné techno vie znieť dievčensky. Pokračuje počinom od bezkonkurenčne najlepšej elektronickej live kapely akú doma máme EAR DRUM KRU, groovy pecka je aj ďalší track od stáleho djského inventára bratislavských diskoték BOBSAN-a s názvom Nine Sacred Bugs, predposledná vecička je úchylný disco love song od NISIRU – My Little Gizmo, a posledný track do počtu v podaní FUTURE SOUND OF PETRŽALKA – Musica Slovaca On Acid, hovorí o tom čo by sa stalo, kedy hudobný skladateľ Iľja Zeljenka užil zakázanú látku.

Tak ako ty môj malý sopľoš? Páči sa ti platňa, ale to vieeeš, že ťa naučím mixovať vinyly, len mame doma povedz, nech ti dáva viac prachov, lebo vinyl zadara z netu nestiahneš, musíš na sociálnej sieti nájsť interpréta z kompilácie a napísať mu nech ti pošle jeden vinyl „Vinilized vol. 1“, isto to rád spraví!

Čó, že si to vygooglil, a že celá platňa je aj ako free download 320kB mp3 na www.stroboskop.sk? Jáj čert ber tieto digitálne časy! ☺

A že sa ti to vnúčik môj ľúbezný strašne páči mať svoj vlastný track na vinyle, že mptrojky sú pre deti? No teda?! Jasné! Treba napísať chlapcom z www.stroboskop.sk a oni, ťa zaradia na ďalšie pokračovanie Vinilized vol. 2! … a odkladaj tie platne poriadne do obalov zasran, narobíš mi v tom brajgel!“

Vinylized

Zdroj: NuSpirit
Publikoval: Redakcia GREGI.NET