Villem (UK): Drum&bass je hudba pre poriadny soundsystém!

Rolujúce ‘heavy bass vibes‘ sľubuje anglický drum&bass dj a producent Villem, ktorý prvýkrát vystúpi na Slovensku na noci Basshaze v Klube Dole. Hudobník s výbornými dj-skills, ktorý má viac ako 20-ročné skúsenosti s hudbou a sound-engineeringom, prinesie v sobotu 17. januára do Bratislavy svieži deep sound kombinujúci melódie a účinné beaty. Večer ho za mixpultom budú striedať aj domáci LS3KE, Peszek a rezident Lixx.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/185046023″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

“Už sa neviem dočkať! Rád objavujem nové miesta a stretávam nových ľudí,” hovorí Andrew Wilson, teda Villem, ktorý sa už viac ako 20 rokov venuje zvukovému dizajnu a sound engineeringu. Okrem toho je tiež hudobný skladateľ a hrá na klasické jazzové piano. Práve z toho pramení aj jeho súčasná láska k elektronickým syntetizátorom, ktorých je v jeho trackoch počuť naozaj veľa. “Drum&bass je do detailov prepracovaný. Je to hudba vytvorená a nadizajnovaná pre soundsystémy a tanečné parkety, no zároveň znie skvelo aj doma, ak dostatočne vypeckujete hlasitosť,” pokračuje Villem, ktorý priznáva, že má v hudbe aj svoje gulity pleasures: “Sú to ženské vokalistky, synth pop 80. rokov, ako napríklad Whitney Houston.”

villem_01

Dj Villem aktuálne žije v Ipswichi, no jeho život je dlhoročne prepojený s kolískou jedinečného drum&bass soundu – s mestom Bristol. Niekoľko rokov tam žil a aj dnes tam pravidelne cestuje práve kvôli hudbe. Často ho vídať v spolupráci s ďalšími hudobníkmi. Fields je jeho brat a práve s ním má temnejší projekt Mute. Beaty však produkuje aj s kamošmi ako Mako, či McLeod. Prvý release mu vyšiel v roku 2010, no až rok na to prerazil na scénu naplno vďaka releasu pre  Breaka na značke Symmetry. Rok 2012 už píše kapitolu debutového EP u Med School Music a do jeho zbierky pribúdajú aj labely ako Hospital, Metalheadz, Samurai Red Seal, Symmetry, Dispatch či Ingredients. Okrem toho spolu s Makom vedú vlastnú značku Utopia Music. Ako sám hovorí: “That’s what drum & bass music is to me… a feeling, a vibe.” Vďaka svojim dj-skills vie tento štýl aj patrične odprezentovať.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/102250078″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Počas večera sa za mixpultom vystriedajú aj traja domáci jazdci – LS3KE, ktorého selekcia sa pohybuje hlavne v oblastiach deep drum&bassu, dj a selektor Peszek zo Senice a rezident noci Basshaze Lixx.

BASSHAZE w. Villem (UK) @ Dole
January 17, 2015 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
★ V I L L E M ( U K )
★ LS3KE (SK)
★ Peszek (SK)
★ Lixx (SK)

Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/1511927109083008

PLAGAT 1_Basshaze_januar 2015

Zdroj: klub Dole