Victor Wooten a Mike Stern v máji v Bratislave

Patria medzi absolútnu hudobnú špičku súčasnosti, ich koncerty sú plné energie, muzikantskej geniality a radosti z hudby. Victor Wooten zahrá 16. mája s svojimi bratmi, s ktorými vytvoril superskupinu The Wooten Brothers. Aj Mike Stern si na jazzáky privedie fenomenálnu skupinu, koncertovať bude 21. mája. Koncerty sa konajú v rámci Jarných Jazzákov, vstupenky sú už v predaji v sieti Ticketportal, detailné informácie nájdete na www.jarnejazzaky.sk.

The Wooten Brothers sú už viac ako štyri desaťročia známi ako najtalentovanejšia a najdynamickejšia bratská skupina, akú kedy jazzový svet poznal. Najslávnejším z bratov je basgitarista Victor Wooten, päťnásobný držiteľ Grammy, je považovaný za jedného z najlepších žijúcich basgitaristov. V kapele hrá s Josephom – klávesákom, skladateľom a fantastickým spevákom, ktorý spolupracoval s hviezdami ako Whitnej Houstom či Kenny G. Famózny bubeník a perkusionista Roy „Futureman“ Wooten, tiež päťnásobným držiteľom Grammy, je známy vďaka svojim zbesilým, nenepodobiteľným vystúpeniam na pódiu. Štvrtý z bratov Wootenovcov – Regi – si svojím charakteristickým gitarovým štýlom akordov, slappingu, tappingu a veľmi energického narábania so strunami získal celosvetovú slávu a zaslúžil prirovnania k Jimimu Hendrixovi, Frankovi Zappovi a Chuckovi Berrymu.

The Wooten Brothers sa na koncertné pódiá vrátili po mnohých rokoch, jednou zo zastávok ich turné bude aj 16. mája Bratislava, kde v klube MMC zahrajú koncert, ktorý určite bude patriť medzi (nielen) jazzové udalosti tohto roka.

The Wooten Brothers – 16. máj 2024, MMC Bratislava
Youtube – https://youtu.be/-VTTReStlsQ?si=6MH5lE9CIySWNgxj
Vstupenky – https://bit.ly/jazzaky_WootenBrothers

Aj druhý z koncertov tohtoročných Jarných Jazzákov privezie do Bratislavy svetovú muzikantskú hviezdu. Mike Stern je jedným z najlepších a najznámejších amerických gitaristov, začínal v Blood, Sweat and Tears, dlhé roky hrával po boku Milesa Davisa, absolvoval turné s Jacom Pastoriousom – a to je len pár mien v jeho dlhom a hviezdami nabitom zozname.

Na bratislavský koncert s ním pricestuje fenomenálna muzikantská zostava: bubením Danis Chambers, francúzsky basgitarista Hadrien Feraud, saxofonista Bob Franceschini a Leni Stern, manželka Sterna a vynikajúca jazzová speváčka a hráčka na gitaru a n´goni.

Mike Stern & band – 21. máj 2024, MMC Bratislava
Youtube – https://youtu.be/P-HcVdELVFg?si=4QgzYKLbNXWyMYfM
Vstupenky – https://bit.ly/jazzaky_MikeStern

Jarné Jazzáky sú jarnou verziou veľkých Bratislavských jazzových dní, ktoré sa každoročne konajú v októbri. Táto jarná verzia obľúbeného festivalu už viac ako 10 rokov do Bratislavy priváža popredných svetových hudobníkov. V tomto roku to bude 21. mája koncert famózneho gitaristu Mike Sterna a 16. mája skupina The Wooten Brothers. Vstupenky na koncerty sú v predaji v sieti Ticketportal, detailné informácie o koncertoch na www.jarnejazzaky.sk.

Zdroj: TS