VERONIKA STRAPKOVÁ PREDSTAVUJE  ŠTÝLOVÝ VIZUÁL KU CHYTĽAVEJ REGGAE PESNIČKE “FRÁZY”.

Nové EP “SILA JE V NÁS” od Veroniky Strapkovej je na svete len necelý mesiac, a už z neho vizuálne predstavila tri silné skladby. Jej predposledná skladba “FRÁZY” dostala však nečakanú podobu oproti ostatným. Animovaný videoklip tak nesie nielen textové posolstvo, ale aj to obrazové. Veronika je tam totiž stvárnená v teenegerskom veku a formou umeleckej karikatúry.

Koncom novembra pokrstila speváčka a herečka netradične svoje prvé EP “Sila je v nás”, a to konkrétne songom “Nočné vtáča”. Po klipe s rovnomenným názvom “Sila je v nás”, na ktorom hosťuje raper KALI, tak nasledoval tanečný klip “Nočné vtáča”, ktorý venovala Veronika ženám hľadajúce lásku v nočných kluboch. O týždeň nato uverejnila ďalšiu skladbu z EP spolu aj s klipom “Je mi ľúto”, ktorý venovala tentokrát svojej blízkej osobe, a preto aj samotný klip je ladený do trocha nostalgickej  čierno-bielej farby. Tento týždeň predstavila z EP svoju predposlednú skladbu –  “FRÁZY”, ktorá dostala nečakaný vizuál od Trnavského štúdia CUBEtoCUBE.

Chceli sme poukázať na slovo  – fráza, preto sme zvolili animovaný vizuál s rôznymi slovnými odkazmi, ktoré určite človek počul počas svojho života tisíckrát. Hlavná myšlienka songu nesie odkaz ako správne vnímať každodenné frázy. Zo všetkých strán počúvame, či je správne a čo nie, ako treba žiť podla múdrych kníh alebo ako riešiť svoj život podľa osvedčených rád. No koniec koncov je najdôležitejšie to, čo prežívame v danej chvíly a čo chceme my, a čo potrebujeme pre svoje bytie. Okolo seba máme neustále nejaký vplyv, čo máme a ako robiť, ale nedá sa žiť podľa niekoho iného, len podľa seba. Preto aj song “FRÁZY” je akýmsi odrazom dnešnej doby, kde je viac slovných motivátorov, ktorí chcú viac riadiť  život niekoho iného aka ten svoj”, opisuje tému piesne Veronika. Tretiu adventnú nedeľu, Veronika zverejni svoju poslednú skladbu z EP “Sila je v nás” s názvom “Posledný pokus”, čím uzavrie svoju hudobnú kapitolu ako VeronikaS.

“Toto EP je ako keby moja bodka za týmto menom, ktoré som používala od začiatku svojej hudobnej kariéry. Od nového roka budem dávať von skladby, ktoré budú odlišné od tých doterajších, presne ako toto EP. S producentom ESSO-m sme sa snažili nahrať skladby, ktoré nesú hodnotnú myšlienku, a chceli sme aj sa aj hudobne líšili. Tak aj moja nová skladba “FRÁZY” je iná ako tie pred ňou. Mám rada reggae štýl a myslím, že tento žáner úplne podčiarkol posolstvo celej skladby. Netreba brať všetko vážne, keď sa nám nepodarí a netreba sa skrývať za motivačné knihy, treba v prvom rade žiť podľa seba…nie podľa zaužívaných fráz, uzatvára myšlienku skladby speváčka.

INSTAGRAM –
https://www.instagram.com/veronikastrapkova/
https://www.instagram.com/esso_sda/

FACEBOOK –
https://www.facebook.com/veronikastrapkovaslovakia/

EP “SILA JE V NÁS”:
https://itunes.apple.com/sk/album/sila-je-v-n%C3%A1s/1444349024?l=sk

ALBUM PUZZLE:
https://shop.rukahore.sk/veronikas/cd-puzzle

Zdroj: PR MANAŽÉR   JANA TRELLOVÁ
Zdroj foto: Zuzana Gucman