OTVORENIE AKO SA PATRÍ! PAINTPEOPLE DOKÁZALO, ŽE MAĽOVAŤ DOKÁŽE KAŽDÝ. NA AKCII PREKVAPILA SPEVÁČKA, KTORÁ VYDRAŽILA OBRAZY PRE ONKOLOGICKÉ DETIČKY.        

O veľkolepé otvorenie sa postarali speváčka, herečka a študentka psychológie Veronika Strapková a mnoho známych tvárí. Netradičné otvorenie nových priestorov jedného z najúspešnejších konceptov zážitkového maľovania PaintPeople nielen hosťom ukázalo, že maľovať dokáže každý, ale že sa dá aj pomôcť, keď sa spoja dobrí ľudia.

PaintPeople na Slovensku organizujú najúspešnejšie podujatia zážitkového maľovania. Maľovanie vedú profesionálni maliari z VŠVU a medzi témy patria liquid art, akty, abstrakt, impresionizmus či obrazy s pozlátením. Princíp je jednoduchý. Pod vedením skúsených maliarov sa stane z teba razom maliar, ktorý si domov odnáša profesionálny obraz. Na čele PaintPeople stojí Júlia Vuľchová, ktorá sa rozhodla priniesť umenie medzi bežných ľudí, aby si každý dokázal namaľovať niečo dychberúce. Júlia má pritom vyštudovanú ekonómiu na zahraničných univerzitách a vlastné obrazy predáva za stovky eur. A kedže zaznamenali enormný záujem o tieto “artist parties”, rozhodli sa rozšíriť. Veľkolepé otvorenie nových priestorov zážitkového maľovania v PaintPeople sa neobišlo bez známych tvári, ktorí prišli podporiť tento jedinečný koncept ako speváčka a rádiová spíkerka Lea Danis, televízna rosnička Lenka Debnárová, influencer, známa tvár z reality show a fighter Nathan, či influencerka Andrea Saky, slovenský Aquaman Henrich a známy DJ a producent B-complex. Počas celého večera si dokonca ľudia mohli vydražiť obrazy vzniknuté maliarmi v tejto dielni za symbolické sumy, a nielen to! O tom, že ide o zážitkové maľovanie, ktoré nesie motto “maľovať dokáže každý” sa postarala Mgr. Júlia Vuľchová MSc., ktorá zabezpečila, že počas otvorenia si každý môže namaľovať svoj obraz a odniesť si tak hneď so sebou aj vkusný darček.

“Mojím cieľom je ukázať, že maľovať môže a vie každý. Máme za sebou kopec ľudí, ktorí prišli s tým, že to nedokážu a to je práve naše motto a filozofia zážitkových eventov, že to dokáže každý. Som nesmierne šťastná, že aj toto otvorenie je toho dôkazom a ešte aj takouto sumou vieme pomôžeme dobrej veci. Ďakujem všetkým, ktorí prišli podporiť”, hovorí dojatá Júlia Vuľchová, kráľovná zážitkového maľovania PaintPeople na Slovensku.

O poriadny rozruch v dražbe sa postarala počas otvorenia herečka, speváčka a aktuálne študentka psychológie Veronika Strapková, ktorá vydražila jeden z práve namaľovaných obrazov od talentovanej výtvarníčky Lucky Žitnayovej. Tento unikátny obraz získala z pôvodnej sumy 50€ za cenu 120 € a samotná Veronika Strapková bola z obrazov natoľko nadšená, že si vydražila aj ďalšie menšie obrazy a tým podporila aj ostatných hostí v kúpe. Dokopy sa podarilo tak vyzbierať 522€.

“Dnešná akcia sa podarila. Vydražila som si dva obrazy, a výťažok ide pre @detomsrakovinou. Vďaka @strellka_pr za tieto akcie. A vďaka @paintpeople.sk za zážitky ktoré sprostredkuváte ľuďom ❤️”, uviedla na svojej sociálnej sieti Veronika Strapková.

Aktuálne prebieha zbierka neziskovej organizácii, ktorá sa zameriava na podporu detí s rakovinou a ich rodín, poskytujúc im dôležitú pomoc a starostlivosť. Pre viac info, či samotnej podpory:  Lepšie bývanie pre deti s rakovinou (darujme.sk)

„Otvorenie našich nových priestorov zážitkového maľovania je dôkazom nášho záväzku prinášať kvalitné umelecké skúsenosti našim klientom” upresňuje Júlia z PaintPeople. „Sme veľmi vďační herečke a speváčke Veronike Strapkovej za jej podporu a dôveru v naše umenie. Taktiež sme veľmi radi, že môžeme prispieť organizácii detomsrakovinou.sk prostredníctvom dražby našich obrazov. Veríme, že naše nové priestory budú miestom, kde sa ľudia budú radi stretávať, tvoriť a rozširovať si svoju kreativitu, ktorú v sebe každý z nás má”, uzatvára nadšená Júlia Vuľchová.

Nové priestory PaintPeople sú štýlové a inšpirujúce, ponúkajúce ideálne prostredie pre ľudí všetkých vekových skupín, aby sa pustili do maľovania a objavovali svoju tvorivosť.

Kto sme – PaintPeople
PaintPeople | zážitkové maľovanie (@paintpeople.sk) | Instagram
Júlia Vuľchová | zážitkové maľovanie (@julia.vulchova) | Instagram
VeronikaS – Veronika Strapkova (@veronikastrapkova) | Instagram
Lepšie bývanie pre deti s rakovinou (darujme.sk)

Zdroj: PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ
Foto cover: Ján Zemiar