Veronika Rabada pozýva všetkých na lúku plnú hudby!

Speváčka Veronika Rabada práve vydala svoj prvý sólový album Lúka. Priaznivcom slovenskej world music na ňom predstavuje 14 nových skladieb a úprav tradičnej slovenskej hudby.

“Album sa začal rodiť od vydania mojej prvej sólovej pesničky “Ach, Janíčko”, čo bolo v roku 2017. Skladby prichádzali postupne a my sme ich priebežne nahrávali. Dokončili sme ho v júni a teraz je konečne na svete. Stále tomu nemôžem uveriť, že sme to stihli a dokončili tak, ako sme si naplánovali. Je to krásny pocit a verím, že poteší všetkých, ktorí sa k nemu dostanú,” hovorí o novom albume speváčka

Autorsky na album spolu s Veronikou prispeli Juraj Haško zo skupiny 100 múch, Peťo Tomi, Michal Brandys a Roman Šoltys. Na albume je okrem autorských skladieb, úprav ľudových piesní aj nová verzia skladby Andreja Jobusa “Čapila, zabila”. O aranžmány a úpravy sa postarali Matúš Pavlík, Viliam Stanek, či Michal Kentoš. Textársky Veroniku doplnil jej brat Peter Rabada, Vlado Krausz a poetka Silvia Kaščáková. Výsledný zvuk a ďalšiu produkciu zastrešil jej manžel Roman Šoltys a živé nástroje nahrala kapela v zložení: L. Krivda (bicie), L. “Kolja” Kolivoška (basa), M. Šabáková (akordeón), M. Brandys (husle), L. Hirko (gitara) a ďalšími hosťami.

Z albumu sa už na koncertoch a v médiách úspešne uchytili skladby Ach, Janíčko, Zabudni, Lúka a Husičky, ktoré majú aj svoje videoklipy. Najnovším klipom je koncertná verzia skladby Ľúbim cigána Jána.

Veronika s kapelou intenzívne koncertuje po Slovensku, ale aj v zahraničí a popri tom postupne pripravuje a nahráva Vianočný album, ktorý predstaví už tento rok na sérii koncertov Vianočného turné.

“Bude to iné než bežné koncerty. Organizujeme si to celé sami a určite to bude   náročné na čas a energiu, ale aj tak sa na to veľmi tešíme. Okrem toho už mám v hlave ďalšie projekty a nápady, ktoré sa nám dúfam podarí zrealizovať v budúcom roku,” dodala na záver Veronika Rabada.

Termíny koncertov a aktualizované informácie na:
www.rabada.sk
https://www.facebook.com/veronikarabada/
https://www.youtube.com/channel/UC8PdP5jg22KdaocvJqlfDcw

Zdroj: TS