Verona má nový singel a nové video z Amsterdamu.

Verona prichádza do rádií s novinkovým singlom Endless Day. Singel aktuálne vychádza aj v Taliansku na značke „Bang Records“ a v Nemecku,  Švajčiarsku, Rakúsku a Škandinavií pod renomovaným dance labelom „Andorfine”.

V ďalších krajinách sa o vydaní intenzívne jedná. K pesničke s anglickým textom nakrúcal klip  tím štúdia Spotlight. Videoklip k Endless Day vznikal štyri dni v uliciach Amsterdamu a na pláži v Zandvoorte, kúsok od Haarlemu.

m1

V klipu účinkují ľudia, ktorých štáb oslovil priamo na mieste nakrúcania. Celý klip je tým veľmi spontánny, bez výrazného príbehu, ktorý ani nebol v pláne. Tvorcovia chceli skôr peknými zábermi zachytiť pohodovú atmosféru Amsterdamu a podporiť nimi príjemný zvuk skladby. Nakrúcali náhodné situácie a všetko vznikalo takmer priamo na mieste a za pochodu. Preto z klipu žiari pohoda, radosť a ľakosť.

Dobre zvolená lokalita tvorila skoro všetko za nás a nakrúcanie tým bolo veľmi pohodové. Veľa sme tam zažili, spoznali nových ľudí, ktorí v klipe účinkovali. S niektorými sme stále v kontakte,”  spomína speváčka Markéta. Hudobný základ, ktorý má na svedomí Petr Fider, hneď zaujme príjemne chytľavým gitarovým riffom. Na hudobnej stránke spolupracovali Viktor Dyk a Markéta Jakšlová, s ktorou spoločne dotvárali hlavnú spevácku linku.

Anglický text napísala Markéta, ktorá k nahrávaniu so smiechom dodává: “Ja som pri nahrávaní plnila aj úlohu opatrovateľky a kuchárky, pretože som tam bola  jediná žena. Ale bolo to veselé a musím uznať, že spolupráca s chlapcami bola perfektná. Všetci sme se zhodli na tom, že sa nám ani veľmi nechce ísť späť domov. Mali sme kúsok za Amsterdamom prenajatý celý domček a žili sme si tam ako taká zvláštna rodinka.”

https://www.verona-music.cz/en/
https://www.facebook.com/veronaofficial

Verona_cover_EndlessDay

Zdroj: pro:messa