Ve studiu se krotí Zvíře jménem Podzim!

Zvíře, jehož srdce ovládla podzimní melancholie, se ukrývá v každém z nás. O kráse i nebezpečích pošmourných dní nahrává popové album superkapela složená z alternativních hudebníků. Pod nezvyklým názvem Zvíře jménem Podzim se ukrývá zcela nové seskupení písničkáře Jakuba Königa (ex Obří broskev, Kittchen). Jakub pozval do studia řadu skvělých muzikantů, se kterými spolupracoval v průběhu dvaceti let své aktivní hudební kariéry. Ve studiu 3bees právě natáčí podzimní album, které má potenciál oslovit všechny generace.

Stýská se mi po písničkách, které jsem slýchal z rádia jako malej kluk. Písničky s nějakým příběhem, emocí, písničky s rozmáchlou aranží. Písničky, kterým rozumí moje babička, máma a kterým jsem rozuměl i já v těch svých devíti letech. Písničky, co zpíval Matuška, Kubišová, Rottrová, Tučný,“ svěřuje svůj záměr Jakub König. „No a tak jsem si řekl, že bych chtěl natočit album právě takových písniček. Přístupné a nekomplikované skladby. Samo sebou se mi do nich promítají moje témata, samo sebou jsou ty songy trochu ponurejší. A do kapely jsem pozval kamarády, se kterými jsem se potkal na své cestě.

1474358060

První nahrávání se odehraje mezi 22. a 25. zářím 2016 a v Jinočanech se ve studiu 3bees s Jakubem Königem sejdou Tomáš Neuwerth (Nierika, Umakart, Kittchen), Aid Kid (Aid Kid), Tomáš Havlen (Post-hudba), Ondra Mataj (27), Veru Linhartová (27, Cirk La Putyka), Terezie Kovalová (Calm Season, Vladivojna La Chia, Vivaldiano a další), Ondra Zátka (Obří broskev, Carnem) a Marie Kieslowski (Kieslowski). Výčet hudebníků a zpěváků není konečný a brzy se lze těšit na první ukázky a videa ze studia, která prozradí víc. Z natáčení také vznikne krátký dokument i podklady pro několik videoklipů.

1474358096

Základy připravovaného alba nazvaného Zvíře jménem Podzim se natáčejí nyní, ale celkový výsledek přinese až podzim roku 2017.„Letos bychom chtěli na podzim vydat u Indies Scope stejnojmennou písničku jako singl. Celé album doplněné ilustrovanou knížkou pak vyjde na podzim roku 2017, kdy by tahle parta měla odehrát i pár koncertů. No a když se to bude někomu líbit, další podzim těch koncertů může být zase o něco víc,“ prozrazuje plány Jakub König a vzbuzuje naději, že jak letošní, tak příští podzim bude melancholicky úchvatný.

Zdroj: Indies Scope