Vážne snippety.

Vážná hudba, čtvrté LP od Prago Union vychází přesně za 14 dní, ochutnávka je ale připravena už dnes. První předkrm, skladba – “Klobouk dolu“ zazněla minulý týden z éteru Rádia 1, kde byla nasazena do hitparády Velká sedma a kde pro ni můžete samozřejmě i hlasovat.

Teď už je ale k mání i ochutnávka o více chodech. Jsou tu snippets. Takový průlet novou deskou, něco jako trailer. A protože Prago jsou klasika jak UHO, jsou i snippets udělaný klasickým rapovým způsobem – na gramcích je pro vás namíchal DJ Maro a na mašinách pak doladil Katokomba. Ke konzumaci připraveny na SoundCloudu:

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/95127181″ params=““ width=“ 100%“ height=“166″ iframe=“true“ /]

Deska Vážná hudba už je ve výrobě, její tracklist oproti původní zprávě doznal několika změn, ve finále budou skladby seřazeny takto:

1. “Jessli dovolíte…“
2. “Naodpis“
3. “Rapvi3m“
4. “Spíš ne“
5. “Beat navíc I“
6. “Kata-rze“
7. “Recept“
8. “Situace (Sekerou okna neumyješ)“
9. “Klobouk dolu“
10. “G.P.S. (Gde’Pa’Si)“
11. “Maro-Tse-Tung“
12. “Ona mi, tsunami“
13. “Taková doba“
14. “Záložka“
15. “Kramle“
16. “Beat navíc II“
17. “Konec stop“
18. “Rolák“
19. “Kdo z koho“
20. “Beat navíc III“
21. “Otázky?“

Bob must go on

Nic netrvá věčně. Ani El Boogie Man na bicích Prago Union Champion Soundu. Byly to krásný 3 roky. Úplná krasojízda. Pády a ponorky. Vrcholy a euforie. Vyprodaný kluby, fesťáky, haly. Smradlavý díry a nemoc. Lucerna. Kemp. Pohoda. Pragofka. IBE. Juste Debout. Diamond D… Viděli jsme spolu svět. Splnili si všechny sny, co jsme mohli mít. I víc. I tak je dneska na čase předat paličky jak štafetový kolík a dál pokračovat každý svojí cestou.

Bobini tu byl od začátku. Na prvním dvoj koncertu Prago s kapelou v LMB 16. a 18.11.2010 si Kato ještě ani pořádně nepamatoval, jak se jeho kapela jmenuje. „To je Bob, udělejte pořádnej bordel pro Boba.“ ale hlásil spolehlivě.  Bez Bobskiho už to nikdy nebude stejný. Odchází s ním rytmika. Odchází s ním charizma. Fousy. Úsměv. Černokněžnický tajemno. Pižmo člověčiny. Hodnej zlobivej kluk. Ale netřeba věšet hlavu. Netřeba slzu ronit. Nikdo přeci neumřel. Něco končí, jen aby začalo něco jiného. El Boogie Man neprošel bez povšimnutí. Zanechal otisk. Nám v kapele se vryl pod kůži. A jeho odkaz v Prago Union bude věčnej. Na nové desce PUVážná hudba hraje zrovna jeho beat pod jedním z lyrických vrcholů desky – peckou “Kdo z koho“. „Nejde o tebe, o něj ani o mě. Vlastně jde o nás. Velký finále je neustále blízko. Pro každýho máme v srdci prázdný místo. Tvůj boj jak zaplníš ho.“ Třeba tedy konec El Boogie bubeníka v Champion Soundu znamená jen zrození El Boogie beatmakera, kdo ví?

Bobski, bylo nám ctí. Budeš nám chybět. Ať se ti daří. Máme pro tebe v srdci prázdný místo a určitě se ještě potkáme. Prááágo Čůůůryjo!

UMÍME VZÍT ZA BUBEN

The # 1 sound – Prago Union Champion Sound už nemá na trůnu za bicíma vrchního šamana, profesora grooveu a chodící styl. Ten trůn rytmiky našeho urban folklorního sdružení ale neosiřel. Vyvolalo to spoustu emocí. Slza kápla nejedna, to se ví. Překvapení. Padlé brady. Nabídky svých služeb. Ale hlavně: spousta otázek, na které je nejvyšší čas odpovědět.

Kdo za těma bicíma bude? Známe ho? Kde se vzal? Co má za sebou? Co má před sebou?… Náš nový bubeník si říká Gury a velmi pravděpodobně ho neznáte. Je mu 28, je z Jihlavy. Za sebou má 12 let hraní na bicí v asi šesti různých lokálních kapelách různých stylů od jazzrocku a funky po indie a elektro. Všehochuť, jako vizitka pro bubeníka do hiphopové party nic moc? A co třeba projekt QuoridorEurodelem a J-KidemPIO Squad? Lepší? Před sebou? Hromadu práce, jednu výzvu za druhou a dál už jen pozitiva a sociální nejistoty.

Proč on? Proč ne třeba?… Protože Gury je náš člověk. Skromnej a pokornej týpek, precizní a pracovitej, zaťatej a energickej s citem i vztahem k tomu, co děláme. Něco málo přes měsíc mu stačilo, aby nadrtil kompletní Prago včetně setu z LP Vážná hudba i Vece

Gury nikomu místo nesebral, nikoho nikam nevytlačil. Jedna éra skončila, ale sága Champion Sound pokračuje. Bobski předal bubenický paličky jak štafetovej kolík Gurymu a jedem dál. První zkouška ohněm už proběhla – v pátek 31.5. v Bratislavě ve Staré Tržnici na akci Urban Market / Hudba mesta a proběhla úspěšně.

Zdroj: BOOMBOX booking