Vášeň, máj a tanec pod nočnou oblohou. Našiel Itcho Pčelár novú lásku alebo ide o jeho novú pieseň?

Na slovenskej hudobnej scéne pribudol nový duet plný jarnej atmosféry a príjemných melódií. Itcho Pčelár & Jamestown predstavujú nový singel s výstižným názvom Máj.

Po pozitívnych ohlasoch na ich debutový album Divadlo bláznov pokračuje Itcho Pčelár so svojou kapelou Jamestown vytrvalo ďalej. Medzičasom Itcho svojim fanúšikom oznámil, že si odchádza vyčistiť hlavu na mesiac do Thajska. Zaujímavosťou je, že sa rozhodol ísť úplne sám. Od jeho návratu prešiel už nejaký ten čas a práca s Jamestown začína byť citeľná v podobe nového singlu s názvom Máj.

itcho jamestown (by Maria Svarbova)

Pieseň bola nahratá ako duet a s Itchom si ju zaspievala ich huslistka Kristína, ktorej jemný hlas navodzuje celej piesni čistotu a úprimnosť. Prítomnosť sláčikov pripomína jarné prebúdzanie a hlavnou myšlienkou je vedomie, že na každého niekto niekde čaká, len treba k sebe nájsť cestu.

“Máj je pre mňa veľmi osobná pieseň. Mal som vidinu toho, že cítim niečo podobné, o čom spievam . Vidinu toho, že je nablízku niekto, kto na mňa čaká”, vyjadril sa k novej skladbe Itcho.

Producentsky sa pod novú pieseň podpísal Marek Rakovický zo štúdia LVGNC, ktorý sa taktiež podieľal na produkcii ich debutového albumu Divadlo bláznov. V týchto dňoch Itcho s kapelou pracujú na divadelnej show, kde nebudú chýbať kostýmy, príbeh a dokonca aj vzdušná akrobacia. Fanúšikovia si ju budú môcť prvýkrát pozrieť už koncom júna v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre.

Zdroj: Mišo Malicher
Foto: Mária Švarbová