Vaše hlasy môžu pomôcť aj slovenskému filmu Pandy!

Krátkometrážny animovaný film Pandy slovenského režiséra Matúša Vizára začal svoju úspešnú festivalovú púť na vlaňajšom Medzinárodnom filmovom festivale Cannes, kde v súťaži študentských filmov Cinéfondation získal tretie miesto. O necelý rok neskôr mu môžete k ďalšiemu úspechu pomôcť aj Vy!

Filmový festival portálu Viewster je svojím spôsobom unikátny – prebieha online a všetky jeho filmy a seriály spája okrem prítomnosti čierneho humoru aj rovnaká téma: „Keď vám dá život citróny…“ Snímky do užšieho výberu pre medzinárodnú porotu vyberú svojimi hlasmi internetoví užívatelia a užívateľky.

pandy_2

Práve oni po jednoduchej registrácii (napríklad prostredníctvom facebookového účtu) udelia súťažiacim dielam podľa vlastného vkusu počet hviezdičiek od piatich k jednej a zostavia tak z najlepšie hodnotených titulov zoznam tých, spomedzi ktorých definitívneho víťaza vyberie odborná porota. Tú budú tvoriť filmový producent Ted Hope (21 gramov), režisér Timo Vuorensola (Iron Sky) a herečka Nora Tschirner (Bezuchí zajkovia).

Slovensko-české Pandy na svetových festivaloch zažiarili vďaka údernosti a aktuálnosti príbehu i jeho spracovania, Vy môžete oceniť Vizárovu víziu evolúcie prvý raz zadarmo online! Film sa ako jediný zástupca Českej a Slovenskej republiky dostal do výberu 84 diel z celého sveta a bude verejne sprístupnený počas trvania hlasovania – od 14. do 28. marca 2014 na adrese https://www.viewster.com/festival-details/1251-17084-000/pandas.

pandy_3

Zdieľajte informácie na sociálnych sieťach, šírte ich medzi svojich známych, pomôžte svojimi hlasmi domácemu filmu zviditeľniť Slovensko! Zdieľaním na sociálnej sieti Twitter môžete dokonca vyhrať pobyt v švajčiarskom Zürichu počas tamojšieho septembrového filmového festivalu. Viac informácií nájdete na www.viewster.com/festivals, prípadne na facebookovom profile filmu Pandy https://www.facebook.com/pandymovie!

Zdroj: Slovakfilm