Variant C: Chceme byť profesionálni hudobníci!

Variant C je mladá nitrianska skupina hrajúca heavy melodic progressive metal. Vo svojej budúcnosti majú jasno – vidia sa na veľkých pódiách pred vypredaným publikom. O tom, ako si to predstavujú, som sa rozprávala s bubeníkom Martinom Šípošom a spevákom a gitaristom Petrom Orelom.

Čo značí názov Variant C?
Na sklonku činností našich predošlých projektov došlo k plánovaniu budúcnosti ako pokračovať. Buď bývalý projekt Sirenade, alebo projekt Source alebo Variant C: robiť tento projekt. A za B, na tomto svete nie je nič ani čierne ani biele, vždy existuje aj tá tretia možnosť. Čiže má to dva významy.

Ako dlho spolu hráte?
Dva a pol roka, čiže od januára 2009.

Variant

A čo vaša tvorba?
Zatiaľ máme hotových 9 skladieb, no súčasne pracujeme na ďalších. Definitívne plánujeme nahrať album, len musíme nájsť vydavateľa.

Všetky texty sú v angličtine?
Áno, chceme koncertovať minimálne v okolitých štátoch a celkovo – v angličtine to lepšie znie.

Odkiaľ čerpáte námety na texty – vypovedajú o realite? Trebárs o tom, čo ste prežili?
Presne tak. Texty vypovedajú o realite, o veciach, ktoré nás trápia, ktoré sme zažili, ktoré sa nás dotýkajú. Sú o frustrácii z okolitého sveta, no napriek tomu majú pozitívny charakter.

Variant

Ešte sa vrátim k tým koncertom – ako to s nimi momentálne vyzerá?
Nedávno (minulý týždeň) sme mali posledný naplánovaný. Momentálne riešime klubové vystúpenia na jeseň, kde by sme zároveň chceli prezentovať aj nové skladby.

A festivaly vás nechcú?
Keďže sme ešte len nedávno začali s koncertnou činnosťou a ľudia nás ešte nepoznajú, zatiaľ sme sa nestihli zabookovať na žiadnom festivale. Booking však plánujeme už na budúcoročné festivaly.

Viete si predstaviť, že by ste sa hudbou živili?
To je náš sen aj zámer :) Inými slovami, áno, chceme byť profesionálni hudobníci.

Variant

Chcete pôsobiť doma, na Slovensku alebo skôr preraziť za hranicami a usadiť sa tam?
Definitívne sa chceme presadiť v zahraničí – (presadiť sa z kvetináča A do kvetináča B :-D). Samozrejme, postupnými krokmi. Na druhej strane, usadiť sa v zahraničí nie je nevyhnutné.

Povedzte mi teda, ako si to celé predstavujete, tú vašu cestu za slávou. Predpokladám, že máte nejaký plán.
Najprv chceme viac koncertovať na Slovensku a dostať sa viac do povedomia, potom preraziť v Česku, album u zahraničného vydavateľa, koncertovanie v ďalších krajinách, a následná cesta ku sláve :-D


Tak veľa šťastia, držím palce, aby sa vám to podarilo a ďakujem za rozhovor!
Ďakujeme.

Bližšie informácie o skupine Variant C nájdete na https://www.bandzone.cz/variantc alebo na ich FB fan page.

Otázky kládla: Sjekellka
Publikoval: Redakcia GREGI.NET