Profil týždňa: Variant C – pretože nič nie je čierne ani biele!

Skupina vznikla v januári 2009, pretože členovia mali chuť hrať progresívnejšiu hudbu, objaviť svoje limity a prekračovať ich – ako po stránke hudobnej, tak i mentálnej. Cieľom je hrať hudbu, ktorá bude nielen technicky náročnejšia, ale aj emocionálnejšie bohatšia ako bežná produkcia. Poslaním nie je ohúriť poslucháčov technickým spracovaním, ale poskytnúť emocionálny zážitok z hľadiska produkcie i prejavu.
Variant C

V novembri 2010 skupina natočila v štúdiu P.S. Publisher Petra Stolárika v Ivánke pri Nitre demo s názvom VOODOO VARIANT ako výberovú ukážku, vzorku tvorby so štyrmi skladbami – Voodoo, A Day In Our Lives, Wings a Let Me Stay Beside. Variant C sa snaží upozorňovať na veci dejúce sa v okolí a vo svete, ako sú hlúposť, uniformita ľudí, neúcta, sebectvo, …, poukazovať na to, že existujú aj iné veci a hodnoty – napr. láska, dôvera, priateľstvo, vlastné názory. Prostredníctvom skladieb chce kapela ponúknuť ľuďom iný pohľad na tieto veci.  

Variant C

Každý z členov má bohaté skúsenosti z oblasti teórie hudby, živého vystupovania, verbálnej aj neverbálnej komunikácie s poslucháčmi. Počas svojho pôsobenia jednotlivci naberali skúsenosti a prax v rôznych žánroch (rock, pop, death, thrash, black, power, prog, speed, art, alternatíva, vážna hudba, flamenco, opera, muzikál a iné). Vďaka týmto skúsenostiam je kapela schopná implementovať vplyvy do tvorby, čoho výsledkom sú jedinečné a zároveň rozmanité skladby, ktoré si zachovávajú svojský rukopis a formu v unikátnom štýle, ktorým Variant C disponuje. Zároveň má každý člen potrebu posúvať sa vpred čo sa týka výrazu, prednesu a performance. Rovnako sa Variant C snaží držať krok so zahraničnou scénou najmä zmyslom pre detail bez odídenia celku.

Momentálne hľadajú príležitosti, kde si zahrať a plánujú natočiť plnohodnotný album.

Členovia:
Peter Orel – Lead Vocal, Guitar
Richard Čerňanský – Bassguitar, Baking Vocals
Roman Hubinský – Keyboards
Martin Šípoš – Drums

Tvorbu skupiny Variant C si môžete vypočuť na www.bandzone.cz/variantc, www.myspace.com/bandvariantc alebo na ich FB fan page.

Zdroj: Variant C
Publikoval: Redakcia GREGI.NET