Vanda sa odvážila na zmenu štýlu, v septembri vydáva popový album v španielčine.

Po krste nového albumu odlieta za priateľom do Argentíny a plánuje svojou tvorbou osloviť Južnú Ameriku.

Za ostatné dva roky nastali v živote speváčky Vandy veľké zmeny. Ukončila trvalý pracovný pomer, začala sa naplno venovať hudbe, dala sa dokopy so svojou láskou v Argentíne, odvážila sa nahrať album so svojimi španielskymi textami a rozhodla sa vymeniť rodné Slovensko za Južnú Ameriku. Niet sa preto čo čudovať, že jej tretí štúdiový album sa volá Valor, po španielsky odvaha. Tá Vande rozhodne nechýba.

Tvorbe nového albumu venovala rok práce v bratislavskom štúdiu Little Beat, kde úzko spolupracovala s producentským tímom v zložení Martin Maxo Šrámek, Andrej Hruška, Matej Mikloš, ktorí si prizvali na výrobu aj Luba “Umelca” Priehradníka. „Bola to výborná spolupráca, novinkou pre mňa boli ručne vyrábané sample, z ktorých sa programovali beaty, do ktorých som spievala ešte predtým, ako sa nahrali nástroje. Celý album je veľmi popový, miestami až taký synth-popový a veľmi ma baví. Zvukovo je tiež niekde úplne inde ako môj predošlý materiál,“ hovorí Vanda, ktorá s tímom z Little Beat vybrala na Valor 7 songov. Ich vydanie podporili v anglicko-španielskej crowdfundingovej kampani fanúšikovia Vandy z celého sveta. „Pôvodne bolo na album zložených cca 20 skladieb, z nich sa v štúdiu nahralo 11 demoverzií a do finále išli už iba tie najlepšie”, dodáva.

Tracklist albumu Valor:

  1. Armadura de sinceridad
  2. Valor
  3. Una vez más
  4. Paro el tiempo
  5. Mi camino
  6. Felicidad
  7. Mar adentro

Nový album Valor vychádza 7.9.2017 spolu s klipom ku skladbe Paro el tiempo (v preklade Zastavujem čas) a krstiť sa bude 28.9.2017 na verejnom koncerte v Luna Bare hotela Kyjev. Speváčku budú sprevádzať výborní hudobníci – bubeník Stano Kociov, gitarista Peter Bulik, basgitarista Miloš Bulik a klávesák Matúš Ferko. „Po prvýkrát v živote idem do live setu aj s podmazmi/samplami, efektami a vokálmi. Je to pre mňa novinka a fakt sa na to teším. Momentálne pracujeme aj na modernejších verziách starých skladieb z predošlých dvoch albumov, aby to do seba na koncerte všetko dobre zapadlo,“ vysvetľuje. Vanda sa v Bratislave predstaví po roku a na nejaký čas naposledy, pretože po krste albumu Valor odlieta do Argentíny, kde predstaví novinku aj tamojšiemu publiku na sérií koncertov. 

Zdroj: TS