Vanda Hybnerová čte praštěné historky Kristiny Hlaváčkové. Vychází audiokniha Ono samo se to…

Známe to dobře všichni – všednodenní a jiné životní maléry, které jsou spíš k smíchu než k pláči, zejména pak dějí-li se jiným. Málokdo je ale umí popsat s takovým vtipem, lehkostí, nadhledem i špetkou sebeironie jako úspěšná autorka Kristina Hlaváčková.

Praštěné historky odehrávající se na české chalupě, za volantem, pracovním stolem nebo třeba při cestách  na Aljašku a do Austrálie, které vydala knižně pod všeříkajícím názvem Ono samo se to… v roce 2018. Nyní vycházejí také jako stejnojmenná audiokniha v interpretaci jedinečné Vandy Hybnerové. Podívejte se na video upoutávku: https://youtu.be/3kHJku95NWY

„Překvapilo mě, jak velká je to sranda. Historky znám zepředu dozadu a zpět, a přes to se u poslechu řehoním jak malá. Vanda moje vyprávění posunula o mnoho levelů výš svým citem pro fór a skvělým přednesem. Baví mě, jak neskutečně lehce je audiokniha načtená. Jednoduše řečeno je audiokniha lepší, než jsem ji jako autor čekala,“ vyzdvihuje interpretaci laureátky Ceny Thálie Kristina Hlaváčková, která na domácí literární scéně debutovala fantasy románem Dračí oči – Čarodějka, na nějž později navázala sepsáním dvou dalších pokračování.

Jak ale dokazuje úspěch Ono samo se to… i následné pokračování Pořád se to… vydané v roce 2020, Hlaváčková má kromě vyprávění příběhů z fantaskních světů také nezpochybnitelný talent s ostrovtipem glosovat svou každodennost. A s faktem, že – jak sama podotýká – si z ní vesmír neustále utahuje,  se vyrovnává tím nejlepším možným způsobem – nakažlivým humorem na svůj vlastní účet. Její (ne)všední příběhy o samovolně vybuchujících dýních, medvědích návštěvách ve stanu, vztahových peripetiích nebo prachobyčejných „nástrahách velkoměsta“ se i díky přednesu Vandy Hybnerové poslouchají tak, že cukáním koutků to obvykle začíná, ale rozhodně nekončí…

„Audiokniha sice nemá vůni papíru, kterou mám tak ráda na knihách, ale má spoustu prostředků, jež papírová kniha nemá. Poslouchat můžete u něčeho, když nemáte čas si číst. Podle mě se nám povedlo hodně dobře vybrat doprovodnou hudbu, která skvěle navozuje a podporuje atmosféru, živost a vtipnost. Navíc jsme dotočili i pár kousků, které z knihy jaksi vypadly, takže audiokniha má vlastně i pár bonusů,“ láká pak k poslechu sama autorka.

Zdroj: TS