Vakula mieša ako pán! Presvedčte sa už 10. apríla na Popular Night.

Už niekoľko dní sa snažím napísať tento text, nájsť tie vhodné slová radosti, nadšenia aj akejsi hrdosti. Každá veta mi príde ako klišé, stokrát opakovaná v súvislosti s Popular parties a ich predstaviteľmi.

Je len málo bookingov či parties, ktoré si mohli dovoliť zavolať mená ako Jus Ed, Move D, Chez Damier, Darshan Jesrani (Metro Area), Scott Ferguson, Juju & Jordash, Nicholas, Craig Smith, Tevo Howard, Anton Zap a celú radu ďalších. Len za posledné mesiace sa Popular DJs striedali za mixom s menami ako Volcov či Linkwood.

Rok 2015 ešte len začal a už tu máme jeden zo žúrov, ktorý sa nebude len tak opakovať. Povestné šťastie stálo pri nás a my tak môžeme predstaviť ďalšieho hosťa aprílovej Popular Night. Mikhaylo Vityuk aka Vakula, kritikmi uznávaný ukrajinský producent a DJ navštívi prvýkrát Bratislavu a predstaví sa v našom Nu Spirit Clube už 10. apríla.

Je len málo hudobných producentov, ktorí excelujú aj za DJskym mixpultom a Vakula je jedným z nich. Ako sa vyjadril náš spoločný kamarát, ktorý ho mal možnosť zažiť niekoľkokrát za posledné obdobie, Vakula “mieša techno, house a disco ako pán”. To mne osobne stačilo. Od človeka, ktorý je sám DJom a videl asi všetko čo sa na londýnskej elektronickej scéne vidieť dá, to považujem za plnohodnotnú recenziu. Dôkazom, že meno Vakula nie je neznámym pojmom ani na Slovensku, je rýchlosť akou sa plní “attending list” v tomto evente.

https://www.youtube.com/watch?v=FaowzI1HQW4

Od posledného albumu You’ve Never Been To Konotop na Firecracker Rec. už prešlo niekolko rokov a keď nedávno vyšiel nový A Voyage to Arcturus, na hudobnej scéne spôsobil senzáciu. V prvom rade zabudnite na klasický deephouseový album s desiatimi trackmi. Toto je, ako aj názov naznačuje, cesta hudobnými štýlmi. Názov je zhodný so scifi románom, ktorý roku 1920 napísal škótsky autor David Lindsey. V knihe sa hlavný hrdina vyberie na fantastickú výpravu, ktorej cieľom je nájsť zmysel života. Jednotlivé pesničky sú názvy niektorých kapitol románu, a tak ako príbeh odkrýva rozličné filozofické štruktúry a stavy mysle, Vakulov album odhaľuje zákutia elektronickej hudby a jeho cesta nás vedie od jazzu, cez ambient, psychadelic a funk do cinematicu a downtempa.  Pre niektorých jeho fanúšikov je možno album prekvapením, je však len prirodzeným výsledkom tvorby tohto multitalentovaneho hudobníka.

SUPPORT: Rafo, Pure, Hans, Tasun, Disco Moreti, BBK
https://www.facebook.com/events/1499273307027294/

web

Zdroj: Nu Spirit