V piatok štartuje v areáli Zelená voda festival TOPFEST!

Areál Zelená voda v Novom Meste nad Váhom je pripravený na festival TOPFEST! Príďte si užiť dokonalú letnú atmosféru, festival ponúka stanové mestečko a kúpanie priamo v areáli.  28. a 29. júna pripravili organizátori pre fanúšikov tri pódiá s nadupaným hudobným programom. Nebude chýbať skvelý sprievodný program a obľúbený Topfest run. Nenechajte si ujsť legendárneho Slasha, Apollo 440, Horkýže Slíže, Desmod, Čechomor, Zemětřesení, Slobodnú Európu, Zónu A, Arzén, Smola a Hrušky, Trash Boat, Dezz Nuts, Great Malarkey, Bloody Beetroots, Hand Like Houses, Walda Gang, From Our Hands, Doctor P.P. či The Circus Brothers, Lukáša Adamca, Funny Faces, Ramchat, Buranowski a ďalších. Čakáme vás na Zelenej vode!

Dokonalý štart letnej festivalovej sezóny – to je TOPFEST, ktorý sa vrátil na svoju domovskú scénu do areálu na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Prírodná plocha s jazerom a zeleňou dodáva festivalu nový rozmer.

„Pre návštevníkov festivalu Topfest, ktorý sa rozhodnú prísť už vo štvrtok 27.6. bude otvorený vstup od Bar Baru v čase od 17.00 hodiny, až do nedele 30.6 do 12.00. Ostatné vstupy budú spustené v piatok 28.6. od 09.00 až do nedele 12.00. Obmedzenia pre návštevníkov sú ako vždy – prehľadávanie batožiny za účelom zníženia prenesenia zakázaných veci, medzi ktoré patria nože a iné ostré predmety, sklo, plechovky,” upresňuje organizátor Dušan Drobný.

Festival ponúka dva dni plné hudby a tri pódiá. Blue stage čiže hlavné pódium bude patriť headlinerom – gitaristovi Slashovi so spevákom Mylesom Kennedym a sprievodnou kapelou The Conspirators, skupine Apollo 440, kapelám Deez Nuts, Horkýže Slíže, Čechomor. Na Green stage vystúpia Desmod, Zemětřesení, Šarišanci,  Lukáš Adamec a ďalší. Storm stage bude určenápre fanúšikov hlavne domácej scény a zahrajú na ňom  aj mladé nádejné slovenské kapely. Na Storm stage sa bude po oba dni festivalu konať semifinále hudobnej súťaže Rocková maturita. O dobrú náladu na TOPFESTe sa postaráaj česká skupina Walda Gang, ktorá sa živí recesiou a country-rockovými úpravami najväčších hitov nesmrteľného Waldemara Matušku. V ich podaní zaznejú hitovky Eldorádo, Jó třešně zrály, Písnička pro Zuzanu, Orchestrion, alebo Slavíci z Madridu. 

„Open air koncertovanie máme radi, asi ako každý muzikant. Tento rok sme hrali na TOPFESTe v Slavkove, tak sa teraz tešíme na ten slovenský. Vlani sme vydali nový album, tak ho fanúšikom predvedieme,“ teší sa Walda Gang.

Na festivale sa môžete tešiť na skvelý sprievodný program a množstvo atrakcií, pre mladších ale aj starších návštevníkov. Nebudú chýbať kolotoče, vodný futbal, vodné atrakcie, virtuálna realita, 5D kino, outdoorová hra Somewhere  a Topfest run.

„Pre športovo založených návštevníkov sme si už po druhýkrát pripravili  Topfest run. Môže sa do neho zapojiť takmer každý, stačí len dobrá nálada a jeden par tenisiek. Ide o bežecký maratón dlhy 7,7 kilometra, ktorý sa pobeží v dvoch kategóriách – muži a ženy. Na víťazov čakajú pekné ceny a ďalšie prekvapenia. Štartuje sa od pokladne 1 pri Bar Bare v sobotu o 10.00,“pozýva organizátor Dušan Drobný.

Fanúšikovia si užijú množstvo stánkov s rôznorodým tovarom aj stánky s kvalitným festivalovým jedlom. Návštevníci starší ako 18 rokov sa budú môcť osviežiť pivkom, v areáli bude niekoľko pivných zón. Hlavná pred Blue Stage bude otvorená nonstop. Festival sa koná v areáli Zelená voda a teda návštevníci sa môžu schladiť a okúpať sa v jazere. Ale počas festivalu bude vodná plocha oplotená a strážená záchranármi aj SBS. Bude sprístupnená každý deň od 08:00 do 20:00 hodiny. Vo vode vo vzdialenosti, ktorú určí hliadka zdravotnej služby na člne, budú umiestnené bójky. Za tie nebude možné ísť, iba na vlastné riziko. Každý na to bude upozornený pri vstupe na pláž. Za neuposlúchnutie zákazu bude návštevníkovi odstránená páska a bude vyvedený z areálu.

Stanové mestečko sa na TOPFESTE nachádza priamo v areáli Zelená voda. Keďže sa festival ková v priestoroch kempingu, ju nutné zaplatiť jednorázový poplatok za stanovanie dve eurá. Stanovanie pri autách bude možné len na vyhradenom parkovisku a len do naplnenia jeho kapacity. Vopred zaplatené karavany majú vstup možný len do piatka do 11:00. Nie je možné zobrať si so sebou grily, nebezpečné predmety, sklo, plechovky, psov a iné zvieratá. Na parkovanie budú vyhradené parkovacie zóny, ktoré budú riadne označené. Jedno parkovisko sa nachádza pri zjazde z D1 a ostatné pri vstupe do areálu Zelenej Vody. Cena za parkovanie automobilov, motocyklov bude 5 eur na celé trvanie festivalu. Cena za parkovanie karavanov s pripojením na elektrickú energiu je 15 eur na celé trvanie festivalu. Pre návštevníkov pripravili organizátorikyvadlovú dopravu, ktorá bude premávať z Hlavnej stanice v Novom Meste nad Váhom do areálu Zelená Voda a opačne.

Zakúpiť vstupenky priamo na festivale bude možné v pokladniach, ktoré budú otvorené od piatka 28.6.2018 od 09:00. Cena permanentky na mieste je  50 eur. Deti do 10 rokov majú vstup na festival zdarma len po predložení príslušného dokladu. Držitelia preukazu ZŤP si budú môcť zakúpiť vstupenku na festival priamo na mieste za polovičnú cenu. Ich sprievodca si hradí celú vstupenku. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.sk na https://www.ticketportal.sk/Event/TOPFEST_2019 Všetky informácie nájdete na www.topfest.ska na https://www.facebook.com/search/top/?q=topfest

 

Zdroj: NK Factory