V piatok sa Bratislava oblečie do bielo-modro-červenej!

Bratislavské korčuliarske piatky sú v plnom prúde. Aj tento rok sa stretáva približne tisíc účastníkov, aby si vychutnali atmosféru hlavného mesta z inej perspektívy. Piatok 17. augusta sa pelotón bratislava-inline oblečie do slovenskej trikolóry.

bratislava-inline je už 9 rokov neodmysliteľnou súčasťou bratislavského letného programu. „Takmer každej akcii dávamemyšlienku – jednoduchú, ktorú si všimne ktorýkoľvek náhodný okoloidúci. Niekedy je spojená s aktuálnou témou, napríklad olympijská, inokedy s niektorým z partnerov a niekedy je ladená zas farebne. Trikolórová jazda bola naplánovaná už v júli, kedy ju prekazilo daždivé počasie. Bielo-modro-červenej jazde by sme tento piatok chceli dať zelenú,“ hovorí organizátorka Lea Majerčáková.

Ako by mala taká jazda vyzerať? „Rovnako ako každá iná, s tým, že sa ľudia ladia do slovenskej trikolóry – či už si oblečú dresy, nafarbia vlasy alebo prefarbia korčule, fantázii sa medze nekladú. Samozrejme to nie je podmienkou účasti, ale skôr milým spestrením pre tých, ktorí sa chcú zabaviť a trošku kreatívne vybúriť na konci pracovného týždňa,“ vravíorganizátor Marek Majerčák.

Korčuliari sa začnú stretávať od 20.00 v oddychovej zóne za nákupným centrom Aupark. „Program v mieste stretávania je veľmi bohatý: partnerské stánky, požičovňa a servis, inline škola či žrebovanie súťaže Západoslovenskej energetiky, a.s. o poukaz v hodnote 90 eur. O 20.30 si spoločne s The Pastels zatancujeme takzvaný BIL dance, ktorý prináša Bratislavské kultúrne a informačné stredisko. O 21.00 vyštartujeme na petržalskú trasu,“ dopĺňa Lea Majerčáková.

V trikolóre alebo nie, mladý, starý, jednotlivec, skupina, rodina,… vítaný je každý, kto vie korčuľovať, zabrzdiť a ísť dole kopcom. Na akciu sa nemusíte registrovať, stačí len prísť. Ak máte z niečoho strach či neistotu, je tu pre vás pred jazdou inline škola so skúsenými inštruktormi. Ak sa vám zdá jazdapomalá, skúste prekorčuľovať niekoľkokrát z konca davu na jeho úplný začiatok a neoľutujete!

Zdroj: bratislava-inline