V novom českom filme zaznie hudba držiteľky Oscara!

Valentín príde do kín už 26. januára vďaka novej romantickej komédii Miluji tě modrě od producentov filmov Probudím se včera, Jak básnici čekají na zázrak, či Pojedeme k moři.

Pod scenárom výtvarne a nežne spracovaného príbehu je podpísaný Jaroslav Papoušek (1929-1955), ktorého filmy Černý Petr,  Lásky jedné plavovlásky, či séria komédií o rodine Homolkových, sa stali doslova kultovými.

Réžie sa ujal skúsený Miloslav Šmídmajer, ktorý už má  na konte niekoľko spoluprác s významnými osobnosťami. Spomedzi českých umelcov úzko spolupracoval medzi inými aj s Oscarovým režisérom, Milošom Formanom, či s rockovou kapelou Nazareth, o ktorej nakrútil celovečerný dokument s podtitulom Nekonečný rockový mejdan (2013).

So svetovo uznávaným operným spevákom Lucianom Pavarottim spolupracoval v roku 2006 na dokumente Pavarotti v Praze.

Na svoj nový film sa mu podarilo „uloviť“ ďalšiu významnú osobnosť z hudobného sveta. Je ňou česká skladateľka a speváčka, Markéta Irglová, ktorá v minulosti získala Oscara za najlepšiu filmovú hudbu (film Once, 2008). “Som rád, že Markéta na moju ponuku prikývla, a že bude jej krásna hudba súčasťou ďalšieho filmu, navyše českého,“ povedal producent a režisér Miloslav Šmídmajer.

Popri hudbe Oscarovej skladateľky vo filme zaznie aj hudba výborného speváka a skladateľa, Michaela Foreta, s názvom No Right/No Wrong. „Túto pieseň som vybral preto, že presne zapadla do jednej scény a skvele ju oživila. Naviac je to jedna z najlepších českých piesní, ktoré som v minulom roku počul“, uviedol režisér.

O filme

Hlavnou postavou je sympatický maliar a kunsthistorik, Dávid (Václav Jílek), ktorý práve prežíva nie veľmi šťastné obdobie. Dostane výpoveď z Národnej galérie, býva pod jednou strechou so svojou matkou jogínkou (Táňa Medvecká), nedarí sa mu ani skvelý výtvarný projekt so svojim bohémskym otcom (Vladimír Kratina) a navyše je bez priateľky. Až jedného dňa objaví vo výklade klenotníctva krásnu aranžérku Terezu (Denisa Nesvačilová), do ktorej sa zamiluje na prvý pohľad. Má to však jeden háčik – jeho nová láska má žiarlivého priateľa (Rostislav Novák), ktorý je navyše skvelý vrhač nožov! A tak sa jeho život ocitá hore nohami… Aj napriek tomu sa Dávid zo všetkých síl snaží Terezu zaujať. Zdá sa, že sa mu to aj podarilo, ale jedného dňa Tereza záhadne zmizne…

Jedným slovom Miluji tě modře je príbeh, ktorý pobaví, rozosmeje, ale i dojme, príbeh, ktorý musíte prežiť celým svojim  srdcom!

Humorná komédia je dielom scenáristu Jaroslava Papouška, ktorého film Lásky jednej plavovlásky, Černý Petr, alebo kultová trilógia o rodine Homolkových sa zapísali do zlatého fondu česko-slovenskej kinematografie.  Réžie sa ujal skúsený režisér romantických komédií Miloslav Šmídmajer. Hudbu k filmu napísala a naspievala držiteľka Oscara, Markéta Irglová. V hlavných úlohách sa predstavia Václav Jílek (maliar Dávid), Denisa Nesvačilová (Tereza), Rostislav Novák ml. (žiarlivec Igor), Taťjana Medvecká (matka jogínka), Vladimír Kratina (bohémsky otec), Hana Vagnerová (otcova nová múza) a ďalší…

Premiéra:                      26.01.2017
Originálny názov:      MILUJI TĚ MODŘE
Produkcia:                     ČR
Formát:                           Dolby Digitál, 2D digitál
Jazyková verzia:         Originál
Žáner:                              romantická komédia
Zvuk:                              5.1
Minutáž:                        90minút
Prístupnosť:                 12r    
Réžia:                               Miloslav Šmídmajer
Scenár:                            Jaroslav Papoušek
Kamera:                          Asen Šopov
Hudba:                           Markéta Irglová
Zvuk:                                 Tomáš Bělohradský
Výtvarník filmu:         Lucie Ulíková
Hrajú:                             Václav Jílek, Denisa Nesvačilová, Vladimír Kratina, Taťjana Medvecká, Rostislav Novák ml., Hana Vagnerová, Marek Vašut, Robert Russell, Miroslav Táborský, Oldřich                                                    Vlach, Zdeněk Žák, Marie Málková a ďalší


Zdroj: Magix Box