V košickej DIG gallery sa predstaví robotické umenie!

Budú mať roboti svoje umelé emócie? Dokážu rozprávať, tancovať alebo prejavovať radosť? Aj na tieto otázky hľadá odpovede výstava ROBOTIC EMOTIONS, ktorej vernisáž sa uskutoční vo štvrtok 22. novembra 2012 o 18,00 hod. v priestoroch DIG gallery na Strojárenskej 3 v Košiciach. Potrvá do 5. decembra 2012.

Výstava je prvou aktivitou propagujúcou synergiu umenia a nových technológií budúcnosti. Návštevníci sa môžu tešiť na tancujúcich francúzskych robotov NAO, robotického psa AIBO, lietajúcu kvadrikoptéru Drone a nebudú chýbať ani veľkoplošné videoprojekcie a interaktívne inštalácie. Podujatie dopĺňajú prezentácie odborníkov a diskusie. Svojou nezvyčajnosťou má ambíciu inšpirovať k zamysleniu nad spolužitím človeka a robotov, čo podľa zainteresovaných nie je budúcnosť až tak vzdialená…

Umeleckým garantom expozície je Richard Kitta a odborným garantom Mária Virčíková. Výstava sa koná v rámci festivalu KINETIX, podporovaného Ministerstvom kultúry SR, Európskym hlavným mestom kultúry Košice 2013 a Fakultou Elektrotechniky a Informatiky a Fakultou umení Technickej univerzity v Košiciach.

Zdroj: Košice 2013