V KC Dunaj vystúpi britská gitarovka Haight-Ashbury.

Zo škótskeho Glasgowa prichádza do Bratislavy lahôdka pre všetkých priaznivcov nezávislej gitarovej scény. V Kultúrnom centre Dunaj vystúpi 13. mája kapela Haigh-Ashbury, ktorá je podľa britskej hudobnej tlače jedným z najnádejnejších objavov posledných rokov.

Trio, ktorého zvuk sa pohybuje niekde na pomedzí ranej nezávislej scény a slnečného kalifonského popu, určite poteší fanúšikov My Bloody Valentine, The Velvet Underground či The Raveonettes. Prvých sto vstupeniek v zvýhodnenej cene 10 eur je k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

V hudbe Haight-Ashbury sa miešajú anjelské ženské vokály basáčky a bubeníčky s temnými psychedelickými gitarovými riffmi. Medzi hudobnými vplyvmi spomína kapela najčastejšie The Jesus and Mary Chain, Nirvanu, ale aj bežný rádiový pop.

„Na rozdiel od väčšiny iných skupín, ktoré len replikujú zvuk minulých dekád, Haight-Ashbury využívajú zvuk 60-tych rokov na vytvorenie niečoho, čo tu ešte nebolo,“ píše o skupine britský denník Daily Record.

Členovia kapely, ktorí pôsobili predtým v iných zoskupeniach, to dali dokopy po spoločných prázdninách v Haight-Ashbury, štvrti San Francisca, ktoré bolo v 60-tych rokoch centrom hnutia hippies. Do Škótska sa vrátili v tričkách s emblémom tejto destinácie, a tak im prischol názov Haight-Ashbury.

Vstupenky na májový koncert škótskeho tria Haight-Ashbury sú k dispozícii na stránke www.orepole.sk v predpredajovej cene 10 eur. Tá sa po vypredaní prvých 100 vstupeniek zvýši na 12, na mieste bude vstupné 15 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Nneka či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia Ellie Goulding, Gabin či The Balanescu Quartet.

Zdroj: Agentúra Ore Pole