V Karlovarském kraji vznikla hudební talentová soutěž.

Pořadatelé karlovarského festivalu Top RoofTop vyhlásili 8. března výzvu talentové soutěže Top RoofTop Talenty 2021. Ta je otevřena hudebním kapelám a sólovým umělcům všech žánrů z Karlovarského kraje. Soutěžit mohou pouze projekty s vlastní autorskou tvorbou.

Soutěžící, kteří se přes online semifinále probojují do finálové pětice, vystoupí v prostorách sokolovského Alfa Music Clubu bez diváků. Profesionální štáb krajské internetové televize mvtv.cz z koncertního setu pořídí záznam, který poslouží nejen odborné porotě v rozhodování o vítězi, ale i samotným finalistům k další sebepropagaci.

„Na krajském i celorepublikovém hudebním poli se pohybuji už pár let. Našemu regionu bohužel chybí struktura podpory začínajících umělců. Ať už se to týká zkušeben, nedostatku hudebních klubů nebo prostoru pro sebeprezentaci. I když žijí v úplně nejhorším kraji historicky ve všem, jak slyšíme z médií, tak by dle mého měli mít prostor ukázat, co v nich je a mít možnost to zúročit,” říká booker, hudební publicista, dramaturg Top RoofTop festu a produkční soutěže Ricardo Delfino.

Kapely a sóloví umělci s autorskou tvorbou z Karlovarského kraje se mohou přihlásit do Top RoofTop Talentů do půlnoci 31. března 2021. Stačí vyplnit do online formuláře (http://bit.ly/TRTalentyForm) odkaz ke stažení fotografie soutěžícího, odkaz na stažení či online poslech vlastní tvorby (YouTube, Bandcamp, Spotify nebo Google Disk apod.) a pár vět popisu projektu. Přesná pravidla soutěže naleznete na webu pořadatele (www.toprooftop.cz/#soutez).

Soutěžící tak mohou v současné situaci bez koncertů nasbírat nové kontakty, získat promo záznam živého vystoupení a soutěžit o ceny jako voucher na nákup v kytary.cz v hodnotě 5.000,-Kč nebo 10 hodin nahrávání zdarma v Gerys studiu v Sulislavi. Nahrávací studio, kterým prošli Věra Bílá, Burma Jones nebo Znouzectnost, přislíbilo 20% slevu i pro všechny soutěžící ze soutěže Top RoofTop Talenty 2021. Vítězové cen poroty a diváků vystoupí také v programu Festivalu na ulici v Plzni a letní série Kulturně Ozdravné Kúry v Mariánských Lázních nebo na festivalu Žižkovská noc v Praze.

„Osobně jsem ráda, že i v této době, kdy se veškerý život prakticky zastavil, vznikají nové projekty, které mohou začínajícím umělcům pomoct i na nadregionální úrovni. Zároveň si spolu s pořadateli soutěže slibujeme, že takto získáme lepší aktuální přehled o nových talentech našeho kraje, kteří jej mohou v budoucnu reprezentovat jako jejich předchůdci 100° nebo rodák Dan Bárta,” říká porotkyně TRTalentů, zastupitelka karlovarského kraje a dramaturgyně šviháckých akcí a Kulturně Ozdravné Kúry (KOK) Markéta Monsportová.

Součástí talentového klání bude před vyhlášením finále i vzdělávací workshop pro všechny zúčastněné. Tématem online setkání bude management, booking a PR uměleckých projektů vedený dramaturgem Top RoofTop festivalu Ricardem Delfinem.

www.toprooftop.cz/#soutez
www.facebook.com/toprooftopfest/
www.instagram.com/toprooftopfest/

Zdroj: TS