V Bratislave vystúpia kultoví The Balanescu Quartet!

Britský komorný súbor The Balanescu Quartet vyráža na turné pri príležitosti 25. výročia svojho vzniku a vôbec po prvýkrát sa predstaví aj na Slovensku! Kvarteto patrí k najväčším esám kultového vydavateľstva Mute, ktoré prinieslo svetu interpretov ako Nick Cave či Depeche Mode.

Koncert Balanescu Quartet sa uskutoční 21. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon, prvých sto vstupeniek v zvýhodnenej cene 15 eur je už k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

Hoci podľa kritiky je najpozoruhodnejšia vlastná tvorba súboru, publikum si získal aj coververziami známych hitov, predovšetkým tých od Kraftwerk, ktoré v podaní Balanescu Quartet nadobudli nečakanú silu a úplne iný rozmer.

Kvarteto pod vedením Alexandra Balanescua spolupracovalo s radom známych umelcov vrátane Michaela Nymana, Gavina Bryarsa či Kate Bush. Po boku Philipa Glassa a Arvo Pärta je už desaťročia radené k najväčším ikonám modernej vážnej hudby.

Zvuk violy, violončela a dvoch husiel je v podaní Balanescu Quartet tak uhrančivý, že diváka bez milosti pribije k stoličke a na hodinu a pol zoberie do úplne iného sveta.

Agentúra Ore Pole priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Parov Stelar Band či Nneka, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Ellie Goulding, Sophie Hunger a talianskych Gabin.

Zdroj: Agentúra Ore Pole