V Bratislave sa predstaví Sophie Hunger!

Björk, Nico a Joni Mitchell v modernom folkrockovom háve, tak popisujú zahraničné médiá švajčiarsku speváčku Sophie Hunger, ktorá sa v marci prvýkrát predstaví aj na Slovensku.

Jedna z najstrmšie stúpajúcich hviezd súčasnosti, ktorá nadchla publikum na najväčších svetových festivaloch ako Glastonbury a Montreaux Jazz Festival, vystúpi 11. marca v bratislavskom Ateliéri Babylon. Magazín Rolling Stone označil Sophie Hunger za najväčšiu vychádzajúcu hviezdu, podľa britského hudobného magazínu Mojo je jej tvorba „obsedantná, strašidelná a krásna“. Prvých sto vstupeniek v zvýhodnenej cene 15 eur je už v predaji na stránke www.orepole.sk.

Sophie Hunger, ktorá sa obklopila muzikantmi spolupracujúcimi okrem iných s Red Hot Chili Peppers či PJ Harvey, má na konte už štyri albumy, ktoré jej priniesli mnohé hudobné ocenenia a skalných fanúšikov medzi známymi hudobníkmi. Program jej bratislavského koncertu bude mixom starších skladieb a materiálu z aktuálneho albumu Danger of Light, ktorý vyšiel v roku 2012 a je podľa kritiky jej najlepším počinom. Bratislava sa môže tešiť na unikátny mix folku, jazzu, uhrančivých šansónov a rockových vypalovačiek na spôsob Boba Dylana, ktorého Sophie uvádza medzi svojimi vzormi.

Vstupenky na koncert Sophie Hunger sú k dispozícii na stránke www.orepole.sk a v predajni Dr. Horák na Medenej 19 v Bratislave. Po vypredaní prvých sto vstupeniek sa cena zvýši na 20 eur, na mieste bude lístok stáť 25 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Parov Stelar Band či Nneka, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Ellie Goulding, Tamikrest či skladateľov Brocka Van Veya a Bruna Sanfilippa.

Koncerty Ore Pole 2013:
2. február – BVDUB + Bruno Sanfilippo, Ateliér Babylon Bratislava
13. február – Tamikrest, KC Dunaj Bratislava
15. február – Prago Union, Vec, KC Dunaj Bratislava
13. marec – Sophie Hunger, Ateliér Babylon Bratislava
23. apríl – Ellie Goulding, Ateliér Babylon Bratislava

Zdroj: Agentúra Ore Pole