Sophie Hunger podporí v Bratislave kapela Med.

Predskokanom na bratislavskom koncerte Sophie Hunger, ktorý sa uskutoční v pondelok 11.marca v Ateliéri Babylon, bude kultová bratislavská skupina Med.

Súbor okolo Vlada Holinu a Tomáša Ďurovku, ktorý je na scéne už od roku 1998, patrí k bratislavskému undergroundovému podhubiu okolo divadla Stoka, jeho hudba sa pohybuje na rozmedzí folku a punkrocku a žánrovo aj ľudsky je prepojený s kapelami ako Kosa z nosa či Živé kvety.

Zatiaľ čo pre Med pôjde o návrat na koncertné pódiá po dlhšej odmlke, pre hlavnú hviezdu večera, švajčiarsku speváčku Sophie Hunger, bude vystúpenie v Ateliéri Babylon slovenskou premiérou. Zahraničné médiá Sophie Hunger opisujú ako mix Björk, Nico a Joni Mitchell v modernom folkrockovom háve. Magazín Rolling Stone ju označil za najväčšiu vychádzajúcu hviezdu, podľa britského hudobného magazínu Mojo je jej tvorba „obsedantná, strašidelná a krásna“.

Sophie Hunger, ktorá sa obklopila muzikantmi spolupracujúcimi okrem iných s PJ Harvey či Red Hot Chili Peppers, má na konte štyri albumy, ktoré jej priniesli viaceré hudobné ocenenia a skalných fanúšikov medzi známymi hudobníkmi. Program jej bratislavského koncertu bude mixom starších skladieb a materiálu z aktuálneho albumu Danger of Light, ktorý vyšiel v roku 2012 a je podľa kritiky jej zatiaľ najlepším počinom. Bratislava sa môže tešiť na unikátny mix folku, jazzu, uhrančivých šansónov a rockových vypalovačiek na spôsob Boba Dylana, ktorého Sophie uvádza medzi svojimi vzormi.

Vstupenky na koncert Sophie Hunger sú k dispozícii na stránke www.orepole.sk a v predajni Dr. Horák na Medenej 19 v Bratislave. V predpredaji stoja 20 eur, na mieste bude lístok stáť 25 eur.

Agentúra Ore Pole priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Parov Stelar Band či Nneka, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Ellie Goulding, Balanescu Quartet a talianskych Gabin.

Zdroj: Agentúra Ore Pole