Úspešné turné Mira Žbirku ROAD TO ABBEY ROAD so špeciálnym hosťom Marikou Gombitovou príde na Slovensko už zajtra!

MIRO ŽBIRKA začal veľké česko-slovenské turné Road to Abbey Road obrovským úspechom v pražskej Tipsport aréne. Jediné koncerty v roku 2016 pokračovali včera v Ostrave s medzinárodnou kapelou, ktorú tvoria: Honza Horáček, Honza Ponocný, Karel Heřman, Aleš Zenkl a producent zo štúdia Abbey Road Rob Cass, gitarista Pearse MacIntyre, hviezdny bubeník BLAIR Cunningham a textár albumu MIRO, legendárny spolupracovník skupiny CREAM, Pete Brown, speváčky Martha a Magdaléna Šalamounová.

Viac ako dvojhodinový koncert ozdobilo vystúpenie špeciálneho hosťa Mariky Gomitovej. Meky si s ňou po rokoch naživo zaspieval legendárnu skladbu V slepých uličkách, duet Nespáľme to krásne v nás. Marika sama zaspievala veľký hit Koloseum. Publikum najprv “onemelo úžasom” a v zápätí ju odmenilo búrlivým “standing ovation”.
img_6927

“Bolo to veľmi silné. Marika sa vrátila a parádne. Keď Meky ohlásil jej príchod ani sme nedýchali. Bolo fantastické vidieť ich opäť po rokoch spievať spolu,” povedal po pražskom koncerte jeden z nadšených divákov.   
mz_tipsport-102

„Všetko bolo dohodnuté, pripravené a nacvičené. Vedel som, že Marika je v šatni, ale keď sa objavila na pódiu, mal som pocit, ktorý sa dá len ťažko opísať. Mnohí neverili a celé tie roky hovorili, že sa to nikdy nepodarí.  Ja som stále veril a dúfal. A podarilo sa. Je to fantastický pocit, spievať s Marikou na pódiu po tých dlhých rokoch. Zdalo sa mi, že sa vrátil čas a my sme spolu hrali len pred nedávnom. Už sa teším na to, ako si to zopakujeme v Bratislave a v Košiciach na mojich koncertoch ale aj na Marikinom veľkom narodeninovom koncerte v októbri,“ povedal Miro Žbirka.
mz_tipsport-12

Podľa českých kritikov “perfektne vygradovaná oslava hudby” (idnes.cz) aj na Slovensku ponúkne skvelú šou. To najlepšie z tvorby Mira Žbirku, nové skladby z albumu MIRO, ktorý sa nahrával v londýnskych štúdiách ABBEY ROAD doplní aj pocta hudobným legendám BEATLES a CREAM s anglickými hosťami turné.
mz_tipsport-14

Bratislavský koncert (20.9.2016) je už od mája definitívne vypredaný.

 Na koncert v Košiciach (22.9.2016) je ešte zopár vstupeniek v predaji. Viac na : https://www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=650561

Program ROAD TO ABBEY ROAD TOUR 2016 sa v 29.10.2016 presunie do Londýna, kde sa turné symbolicky uzavrie.

mz_tipsport-63

9.9.2016 vydal Universal Music na žiadosť mnohých fanúšikov limitovanú edíciu 500 ks LP najväčších hitov 22×2 Best of na 2 vinyloch. Ako narodeninový darček pre Mekyho sa na pultoch objaví sa aj nová kniha od hudobného publicistu Honzu Vedrala : MIRO ŽBIRKA ZBLÍZKA.

mz_tipsport-7

Zdroj: PromessaMusicPromotion