Uprising Reggae Festival: Reggae ošiaľ vypukne za 35 dní!

Obľúbený Uprising Reggae Festival sa blíži. Za 35dní vypukne Reggae ošiaľ na Zlatých pieskoch v Bratislave. Festival prinesie aj tieto mená ASIAN DUB FOUNDATION, ANTHONY B, LEE SCRATCH PERRY, MAX ROMEO. Bude to už neuveriteľný 5. ročník Uprising Reggae Festivalu. Priniesie na Slovensko množstvo významných interpretov a hviezd zo sveta reggae, dancehall, hiphop, dub, dubstep a urban & world music.

Určite si nenechajte ujsť legendu roots reggae, 63 ročného jamajského veterána Max Romea. V hudbe sa pohybuje už štyri desaťročia, má za sebou viac než 35 albumov a spolupráce s významnými producentmi ako Lee Scratch Perry, Bunny Lee, Winston Riley, Derick Morgan, Mad Professor a mnoho ďalších. Za tento čas stihol vyprodukovať množstvo notoricky známych trackov. 

Vystúpy aj krásna speváčka Etana, ktorá je mladá reggae krv z Jamajky. Etana má pestré hudobné zameranie od reggae cez pop až po soul, a jej kvality potvrdzujú aj ocenenia od EME ako Najlepšia speváčka roka, Kultúrny umelec roka, či niekoľko cien za Najlepší album roka. 

Chceli by ste zažiť niečo šialené na pódiu? Pre Vas tu bude psychadelický otec reggae, vynálezca dubu, mág a Salvador Dalí v hudbe. Neviete o kom hovorím? Lee Scratch Perry – predstavuje toto všetko a mnoho viac v jednej postave. S jeho menom sa skloňuje s reggae a dubom od ich samého počiatku. 

Hovoríte si že potrebujete niečo tanečnejšie? Tak pre vás festival prinesie britskú kapelu Asian Dub Foundation. Predstavia sa vo svojom kompletnom zložení a v plnej sile. Predstavia vám zmes elektroniky s tvrdými ragga-jungle rytmami, dubovými basami, zvukmi sitary, rýchlym rapom a politickými textami. 

A to je len pár ťahákov na tento obľúbený festival. Môžete tam vidieť aj TARRUS RILEY (JAM), IRIE RÉVOLTÉS (DE/FR), DELINQUENT HABITS (USA), DJ VADIM & YARAH BRAVO (RU-SWE), ETANA (JAM), RAGING FYAH (JAM), RAS ZACHARRI (JAM), STEPPA STYLE (RU), YT (UK), DAMALISTIK / ROOTS SURVIVAL (FR), MUNGO’S HIFI (UK), SOOM T (UK), TOP CAT (UK), TENOR FLY (UK), ZION TRAIN (UK), DEADLY HUNTA (UK), POLEMIC (SK), INDY & WICH (CZ), NIRONIC (USA)…

Viac informácií na

www.facebook.com/uprisingreggaefestival


UprisingBanner



Napísala: ZuTi
Publikoval: Redakcia GREGI.NET