Uprising povoláva nové posily: Protoje, Macka B, Mad Professor, Randy Valentine.

Program najväčšieho bratislavského festivalu Uprising mohutnie. Doteraz oznámené mená napovedajú, že 23. a 24. augusta zažijú bratislavské Zlaté piesky poriadny náklad. Naznačujú to mená ako jamajská hviezda Busy Signal, francúzsky Dub Incorporation či taliansky Mellow Mood.

Dnes si Uprising do svojho zoznamu pripisuje ďalších štyroch významných interpretov. Sú nimi vychádzajúce hviezdy z jamajky Protoje a Randy Valentine a legendy Macka B spolu s Mad Professorom.

Protoje, vlastným menom Oje Ken Ollivierre,  je rodák z Jamajky, ktorý od malička vyrastal v hudobnom priemysle. Obaja rodičia boli známi muzikanti a bratranec Don Corleon, ktorý sa stará aj o produkciu jeho skladieb, je jeden z najlepších jamajských producentov. Osud úspešného muzikanta mu bol doslova predurčený. Protoje má za sebou dva výborné albumy „The Seven Year Itch“ a „The 8 Year Affair“. Do širšieho povedomia sa dostal hlavne skladbou „Rasta Love“ na ktorej mu hosťuje Ky-mani Marley.

Druhým ohlaseným interpretom je talentovaný jamajský reggae spevák a textár Randy Valentine. Na scéne sa síce nepohybuje dlho, ale jeho mixtape „Bring Back the Love“ ho katapultoval medzi najväčšie svetové reggae objavy.

Legendu Macka B a dubového virtuóza Mad Professora netreba fanúšikom Uprisingu obzvlášť predstavovať. Macka B odštartoval ako headliner prvý ročník Uprisingu a Mad Professor vystúpil na druhom ročníku. Tentokrát spoja svoje sily do jedného vystúpenia a spolu s kapelou Roots Ragga Band zaručujú veľkolepú show.

23.-24. augusta Zlaté piesky znovu rozvibrujú rytmy reggae, dancehallu, hiphopu, dubu, dubstepu a urban & world music. Organizátori sľubujú ešte veľa zvučných mien a zároveň pozývajú svojich fanúšikov, aby sa príšli naladiť na veľkú klubovú akciu OUTLOOK & UPRISING Launch Party, ktorá sa odohrá 31.mája v dvoch bratislavských kluboch Batelier a Fuga na Továrenskej ulici č. 14.

Lístky na festival Uprising si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal za aktuálnu cenu 30 €.

Zdroj: Uprising