Uprising 2018: Už o 10 dní štartuje najväčší stredoeurópsky reggae festival!

Nielen reggae fanúšikovia sú čoraz viac nedočkaví. Už budúci piatok, 24. augusta, sa totiž na bratislavských Zlatých pieskoch uskutoční 11. ročník Uprising Festivalu s menami ako Gentleman, Inner Circle, Julian Marley, Lady Leshurr, High Contrast Live či Onyx & Dope D.O.D.

Po jubilejnom minulom ročníku organizátori nič nepodcenili a návštevníkom ponúkli line-up, ktorý bez problémov obstojí aj u toho najnáročnejšieho fanúšika. Nechýba pestré medzinárodné obsadenie od USA cez Jamajku, Maltu až po Indonéziu, zástupcovia všetkých žánrov od reggae, dancehall a dub až po hiphop a dnb, bohatý sprievodný program, ale návštevníkov potešia aj zmenami v areáli a festivalovou ponukou jedla a nápojov.

 

Lokálne, slovenské aj české, farby príde hájiť populárny raper Rest, Čis T, Vec a Škrupo aj s ich kapelou, reggae úderka Urban Robot s MessenJah, Oldhunta a Colectivom, pojašení La3no, Akustika aj Smola a Hrušky či Pokyman & Lukie Fwd, ktorý nás minulý týždeň reprezentovali aj napríklad na Szigete.

Silné zastúpenie majú na Uprisingu tento rok legendy reggae a ska, na pódiách sa počas dvoch dní vystriedajú také zvučné mená ako Derrick Morgan spoločne s The Skatalites, Johnny Osbourne, Mighty Diamonds či Lee Scratch Perry & Mad Professor.

O program v neskorších nočných hodinách sa postarajú hviezdy lámaných beatov – High Contrast s jeho novým projektom so živou kapelou, Dub Phizix & Strategy, Benny Page aj náš DJ Kato a DJská dvojka Olis Bakulu & Slight, ktorý si špeciálne pre Uprising pripravili aj novú show s britským MC Jimmy Danger.

Veľkou zmenou pre tento ročník je pestrejšia pivná ponuka – na výčapoch bude tentokrát Zlatý Bažant a jeho ’73 a výber určite skomplikuje aj Beerport a jeho selekcia čapovaných pivných špeciálov.

Vyšší komfort pre stanujúcich návštevníkov zabezpečí aj väčšia plocha. Organizátori tento rok totiž pridali nový kemp a pláže Zlatých pieskov budú opäť na jeden víkend k dispozícii len pre festivalových návštevníkov.

K dispozícii sú ešte stále aj dvojdňové vstupenky v sieti Ticketportal, jednodňové a ZŤP vstupenky budú v predaji len na mieste. Všetky informácie nájdete na sociálnych sieťach a domovskej stránke festivalu www.uprising.sk.

VSTUPENKY
https://bit.ly/uprising2018-tickets

UPRISING FESTIVAL
https://www.uprising.sk/
https://www.facebook.com/uprisingfestivalofficial/
https://instagram.com/uprising_festival

Zdroj: TS