Unikátny album TEBE skupiny HEX pokrstilo 10 krstných rodičov!

Jedinečný album v tvare knihy, 10 krstných rodičov a skvelá atmosféra! Tak vyzeral krst nového a na našej scéne nevídaného hudobného počinu skupiny HEX. Kultová bratislavská kapela si pre fanúšikov pripravila doslova dizajnový kúsok, ktorý obsahuje CD s 11-timi skladbami a poviedku od spisovateľa Pištu Vandala. Peter „Ďuďo“ Dudák, Martin „Fefe“ Žúži, Tomáš „Yxo“ Dohňanský a Tibor „Tybyke“ Szabados znejú na novom albume TEBE vyzreto a lepšie ako kedykoľvek predtým. Fanúšikom ho HEXáci predstavia dnes na autogramiáde v kníhkupectve Panta Rhei Poštovej ulici.

Krstilo sa v kultovej bratislavskej reštaurácii Štefánka a každá skladba nového albumu TEBE dostala osobitného krstného rodiča.

„Už sme v minulosti krstili na Lomnickom štíte, dokonca nám album pokrstil aj prvý slovenský kozmonaut. Tak sme si tentokrát s chalanmi povedali, že sme tak hrdí na každú jednu pesničku, že si každá zaslúži vlastného krstného rodiča. Keďže je na albume 10 piesní a jedna inštrumentálka, tak sme mali krstných 10 ľudí a jedného psíka,“ tešil sa basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Na pódiu sa zišli hudobníci, herci, priatelia a spolupracovníci skupiny HEX. Herci Daniel Dangl, Ady Hajdu, Ján Gordulič, speváčka Emma Drobná, hudobníci Juraj Podmanický z kapely Billy Barman, Lasky zo skupiny Para, autor poviedky Pišta Vandal či prvý manažér kapely a textár Martin Sarvaš.

„Bol by som rád, keby sa HEXáci ešte niekoľkokrát kopli do zadkov a vytvorili niekoľko albumov. Každý jeden album, ktorý nahrali, sa zapísal do histórie slovenskej popmusic. Bol by som rád, keby pokračovali ďalej…“ vyznal sa herec Dano Dangl.

„S HEXákmi sa poznáme už 27 rokov, ono to už je také manželstvo, ktoré vydržalo. Ja som taký ich strýko, ktorý je strašne rád, že sa im darí a že dospeli,“ hovorí herec Ady Hajdu.

„Som fanúšikom kapely HEX už od 16-tich, kedy som si spieval „Maťo a Linda“ „Motýľ“. Celkovo som bol v živote dvakrát krstným otcom a to dvakrát som pokrstil album HEXu,“ konštatoval Ján Gordulič.

„Krstnou mamou som po prvýkrát a je mi veľkou cťou, že ma HEXáci oslovili. Bolo to úžasné, stáť na pódiu po boku všetkých tých ľudí, ktorých si veľmi vážim. Kapelu poznám odmalička, pretože jej hudbu mi púšťala mama, ktorá ju stále počúvala,“ prezradila speváčka Emma Drobná.

TEBE má nádherný dizajn a jeho súčasťou sú fotografie od Braňa Šimončíka. Kniha obsahuje okrem autorských skladieb našej hudobnej stálice aj poviedku od spisovateľa Pištu Vandala, v ktorej hrajú hlavnú úlohu pesničky kapely HEX.

„Nikdy by som nepovedal, že sa tak ponorím do hudby skupiny HEX. Zvolil som takú stratégiu, že som si nový album púšťal dni a týždne, chodil som s ním v ušiach, študoval som texty a nachádzal aj staré veci. Zrazu z toho vznikol krásny príbeh, príbeh skutočnej lásky. Človek, keď je sám, tak ako keby nebol kompletný. A keď stretne tú druhú legovú skladačku, tak to zacvakne ako puzzle. A takto to zacvaklo pri skladbách na albume a aj pri texte, ktorý som napísal…“ povedal spisovateľ Pišta Vandal.

HEXáci album nahrávali v štúdiu SONO pri Prahe. V legendárnom štúdiu nahrávali také hudobné hviezdy ako David Bowie, Living Color, Glen Hansard, Gipsy Kings, Limp Bizkit, Julian Lennon, Joss Stone, Lucie či Wanastowy Vjecy. Všetky skladby na albume má na konte zohraná autorská dvojica  Peter „Ďuďo“ Dudák a Martin „Fefe“ Žúži.

„Vždy, keď vychádza nová platňa, som z toho nervózny a všetko všade sledujem. Dá sa povedať, že po vydaní nového albumu vždy začíname nanovo. A ono to tak aj v skutočnosti je, že si vlastne nanovo chceme potvrdiť, že naša tvorba má zmysel,“ skonštatoval autor hudby a spevák HEXu Peter „Ďuďo“ Dudák.

„Je to pre mňa uzatvorenie jednej epochy. Rozhodli sme sa s chalanmi z kapely, že niečo urobíme a dotiahli sme to do konca. Mám z albumu výborný pocit a teraz sa už teším na reakcie fanúšikov“, uzavrel textár a gitarista Martin „Fefe“ Žúži.

HEXáci predstavia album TEBE dnes na autogramiáde v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici. Unikátny album v podobe knihy si môžete kúpiť na www.hex.sk a vo všetkých predajniach Panta Rhei. Informácie o skupine nájdete na https://www.hex.sk/https://www.facebook.com/HEXOFFICIAL/?fref=ts

Zdroj: TS