HEX prezrádza v novom dokumente detaily z nahrávania albumu TEBE.

Skupina HEX zverejnila dokument z nahrávania z albumu TEBE. Jedinečný album v podobe knihy je unikátnym hudobným počinom a fanúšikovia majú teraz možnosť nazrieť do zákulisia jeho vzniku. Dokumentárny film má na konte režisér a kameraman Štefan Kurilla. Peter „Ďuďo“ Dudák, Martin „Fefe“ Žúži, Tomáš „Yxo“ Dohňanský a Tibor „Tybyke“ Szabados v dokumente prezrádzajú pikošky a priblížujú ako vyzerá ich muzikantský život. Nové skladby „Nezaspím“ či „Ľahký song“ zahrajú HEXáci na špeciálnom vianočnom koncerte 20. decembra v Štúdiu L+S v Bratislave. Neváhajte, v predaji zostáva pár posledných vstupeniek!

Album TEBE vznikal vyše dva a pol roka a skladby sa finalizovali v štúdiu SONO pri Prahe. V legendárnom štúdiu nahrávali také hudobné hviezdy ako David Bowie, Living Color, Glen Hansard, Gipsy Kings, Limp Bizkit, Julian Lennon, Joss Stone, Lucie či Wanastowy Vjecy. A fanúšikovia majú teraz spolu s HEXom možnosť nazrieť do jeho zákulisia.

„Nakrúcať dokument sme sa rozhodli hlavne kvôli tomu, že sme chceli, aby zostala zachytená atmosféra nahrávania albumu TEBE. A aby sme túto atmosféru priblížili aj našim fanúšikom. Celý dokument nakrútil náš kamarat Števo Kurilla, ktorý ma za sebou kopec filmárskej roboty a množstvo skúsenosti,“ vysvetľuje basgitarista a manažér kapely Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

V dokumente dostal priestor každý člen kapely. Vznik albumu okomentoval aj koproducent Milan Cimfe, ktorý dodal piesňam ďalší rozmer.

„Milan Cimfe je úžasný macher, profesionál a už si trúfam povedať, že aj kamarát. Svoje remeslo ovláda majstrovsky a naozaj tomu rozumie. Známe sú jeho historky s hudobníkmi, kde ich zasvätil do tajov nočnej rallye. Legendárne sú aj jeho prejazdy brodom. A tiež zbiera veteránov, na dvore má odstavených zopár extra kúskov. Jedno z nich poslal do večných lovíšť práve s nami…“ prezradil bubeník HEXu Tibor „Tybyke“ Szabados.

„V dokumente ukazujeme nielen ako sa album nahrával, ale aj bežný život muzikanta počas nahrávania. Krátky dokument sme riešili vo vlastnej produkcii. Scenár, strih a réžiu mal na starosti Števo Kurilla spolu so mnou. V siedmych minútach a 49-tich sekundách je zachytený vznik albumu, naše očakávania a ako kapelu HEX vidí Milan Cimfe,“ uzatvára Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 Skladby z albumu TEBE zahrá skupina HEX na špeciálnom vianočnom koncerte, ktorým sa rozhodla v adventnom čase potešiť fanúšikov, ale aj seba. Sviatočnú atmosféru doplnia špeciálni hostia, ktorých si HEX schováva ako prekvapenie. Novinky „Nezaspím“, „Ľahký song“, ale aj hity „Keď sme sami“, „Nikdy nebolo lepšie“ či „V piatok podvečer“ zahrajú 20. decembra v Štúdiu L+S. Posledné vstupenky sú v predaji na predpredaj.sk https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/13069/vianocny-hex-a-hostia. Nový album kultovej kapely si môžete kúpiť na www.hex.sk a vo všetkých predajniach Panta Rhei. Informácie o skupine nájdete na https://www.hex.sk/https://www.facebook.com/HEXOFFICIAL/?fref=ts

Zdroj: TS