Unikátna výstava mandal – farebných magických a harmonizujúcich obrazov v Hostinném.

Společnost Grund, známý výrobce designových koupelnových koberečků, vystavuje vzory léčivých mandal, barevných magických a harmonizujících obrazců, které budou zdobit novou kolekci jejich koberců.

Vystaveny jsou již prototypy mandal vyrobené na nejmodernějších textilních strojích současnosti. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout nejen inspirující umělecká díla, ale také si zároveň daný kousek osahat nebo představit ve svém obývacím pokoji. Jedná se o evropský unikát, proto se jistě vyplatí během léta do Hostinného zavítat.

Společnou výstavu mandal se ZŠ Sluneční v Hostinném můžete navštívit v tamním klášteře do 25. srpna. Výstavu na vernisáži 30. května 2013 zahájil Jaroslav Dušek, který hlavní přínos mandal vidí v tom, že: „nám umožňují ve zdánlivém chaosu nacházet skrytý vnitřní řád. Učím se mandaly vnímat a vidět v běžném životě, který se tak stává neběžným.“

„Hlavní myšlenkou celého projektu je poskytnout lidem možnost nechat působit na jejich mysl zářivé mandaly natištěné nebo vyšité do koberců. Mandaly jsou pečlivě vybrány tak, aby jejich barevné složení a zvolené motivy ovlivňovaly různé aspekty lidské mysli,“ říká Jiří Grund, ředitel společnosti Grund.


V nové kolekci jsou mandaly ovlivňující lidskou sebedůvěru, představivost či velkorysost, ale i takové, které posilují mezilidské vztahy a duchovní rozvoj. Oficiální představení a světová premiéra nové kolekce Koberce Grund jako mandaly proběhne v únoru 2014 na veletrhu Ambiente ve Frankfurtu nad Mohanem.

O společnosti Grund

Česká rodinná firma Grund již více než 20 let vyrábí koupelnové předložky a vyváží je do více než 40 zemí celého světa. Firma vznikla v lednu 1990 v prostorách rodinného domu. Již v roce 1992 otevřeli nový závod, který zaměstnával 50 pracovníků. V následujících letech byl areál firmy postupně rozšiřován a vybavován moderními stroji a zařízeními. V roce 1997 byla vybudována přádelna, která nyní pokrývá veškerou potřebu příze pro výrobu koupelnových předložek.

Od svého založení si firma udržuje významnou pozici na českém a slovenském trhu. Daří se pokrývat většinu obou těchto trhů, a to i díky tomu, že byl výrobní sortiment doplněn o nabídku závěsů, teleskopických tyčí, podušek a dalších doplňků, které jsou zákazníkům dodávány také ve formě koordinátů. V současné době již firma GRUND zaměstnává více než 150 pracovníků a svoje výrobky exportuje do více než 40 zemí celého světa. Sortiment je k zakoupení na e-shopu Grund.cz

Zdroj: ASPEN.PR