Unikátna spolupráca na remixe. Skladba Ešte na to mám dostala nový rozmer v úprave Roberta Buriana.

Keď v lete tohto roka ohlásili skladbou Ešte na to mám spoluprácu Matej Koreň, Henrich Leško a Marek Maďarič, stretli sa s pozitívnymi reakciami v cieľovej skupine. Skladba je vo svojom originálnom prevedení silnou výpoveďou muža, ktorý v nej žene vyznáva lásku a zároveň jej vyjadruje, že práve ona je zdrojom jeho sily a motiváciou pracovať ďalej. V týchto dňoch sa na verejnosť dostáva ďalší rozmer tejto skladby. Pôvodne „klavírnu“ verziu upravil do novej podoby známy producent Robert Burian. 

„Pôvodne ma oslovili na remix skladby ‚Zo žúru‘, no viac ma oslovila práve skladba ‚Ešte na to mám‘. Preto som navrhol, aby sme sa venovali jej a som veľmi rád a vážim si súhlas, ktorý som dostal. Začínal som s pôvodnými stopami, ktoré sú v originálnej nahrávke, no napokon sme Matejov spev museli nahrať ešte raz, keďže nová verzia je postavená na inej rytmike,“ povedal o tvorbe producent Robert Burian.

Burian je viac známy svojou tvorbou v oblasti tanečnej hudby, preto jeho spracovanie skladby Ešte na to mám je z pohľadu konečného výsledku pre mnohých prekvapivé. „Robovi sa podarilo zachovať pôvodnú náladu skladby, ale svojím spracovaním ju posunul do pozoruhodného zvukového sveta, v ktorom sme ho doteraz nepoznali. Je úžasné zistiť, akú ambientnú skladbu vie spraviť producent, ktorého poznáme predovšetkým vďaka najrozličnejším podobám súčasnej tanečnej scény. A zároveň, je fascinujúce, ako sa v jednej skladbe stretli štyri rôzne osobnosti, z rôznych generácií, s rozličným ‚backgroundom‘ a spoločne vytvorili túto veľmi silnú skladbu,“ povedal hudobný expert Juraj Čurný.

„Tvorba Henricha Leška a Mareka Maďariča je pre mňa veľmi inšpirujúca. Častokrát o mne hovoria, že mám ‚starú dušu‘ a v ich tvorbe sa umelecky nachádzam. Robertov remix vítam a teším sa z toho, že aj takouto formou máme možnosť osloviť ďalších ľudí a predstaviť im našu tvorbu. Je to pre mňa prvá takáto skúsenosť, že mi niekto spravil remix oficiálne a som veľmi zvedavý na reakcie,“ povedal spevák Matej Koreň.

Remix vznikol tak, ako je v súčasnosti vo svete pomerne často vídaným javom – Robert Burian s Matejom Koreňom a Henrichom Leškom komunikoval výhradne telefonicky a cez e-mail. Na diaľku teda vyriešili aj nahratie nových vokálov aj finálny zvuk skladby.

Matej Koreň – Ešte na to mám (Robert Burian remix)
Hudba: Henrich Leško
Text: Marek Maďarič
ISRC: SKM241800006

Zdroj: TS