UDG predstaví vo Fléde svoje akrobatické kúsky!

Po tříleté pauze od vydání desky Autoportrét se UDG, jedna z nenavštěvovanějších klubových kapel dneška, hlásí zpět s dlouho očekávaným albem Akrobat, které pokřtí 6. prosince na Flédě v rámci stejnojmenné tour.

Můžete se těšit na dlouhý koncertní set složený z hitů (Hvězdář, Éterická…) i novinek (Pádové otázky…), který bude doprovázený speciální scénou a světly a dvěma speciálními hosty.

Na svém v pořadí již čtvrtém albu Akrobat vzdávají UDG holt pop-rockové melodičnosti, která jde ruku v ruce s textové bohatostí inspirovanou životy jejich vrstevníků. Nové album vznikalo pod produkčním dohledem Armina Effenbergera (Cartonnage), jehož přítomnost posunula zvuk desky na zcela novou rovinu.

K novému albu bylo přizváno i několik hostů, např. v titulní skladbě Akrobat se představí Ota Klempíř (J.A.R.), v duetu Etoile zazní hlas Ivy Frühlingové a v Rozezpívání předvede svůj pěvecký um Barbora Hájková. Hitová skladba Pádové otázky se pak může pochlubit vlastním videoklipem (režie Vladimír Okánik), ve kterém si střihl cameo Vašek Bláha (Divokej Bill).

Ke křtu desky byly přizvány hned dvě kapely. První z nich je havířovská skupina Nebe, nominovaná na Objev roku 2012 v anketě Český slavík. Letos vydávají své debutové album Legosvět, k čemuž výrazně napomohl i Richard Krajčo, další slavný havířovský rodák.

Druhou předkapelou je rocková skupina Enter z Hradce Králové. Dali se dohromady v roce 2004, a to převážně spojením muzikantů z různých královéhradeckých kapel. Své první album Temný stránky vydali v roce 2009 a momentálně pilně pracují na vydání své druhé desky.

UDG
6. 12. 2012
Fléda club, Brno
Cena: předprodej 180 Kč / na místě 220 Kč, Indies, DPL, Fléda báreček, SMSticket.cz, Ticketstream, Ticketportal
Facebook: https://www.facebook.com/events/377629402313184/

Zdroj: Fléda