Tvrdý/Pomahač odhalují písně z nové desky.

Duo Tvrdý/Pomahač představuje první tři písně z připravované konceptuální desky s názvem Bez konce. Na pódiu se sešli už mnohokrát, společný projekt s názvem Tvrdý/Pomahač se ale začal rodit před dvěma lety, kdy Martina Tvrdého oslovil David Pomahač s nabídkou spolupráce.

Postupně vznikal koncept existenciálního sci-fi, které duo představuje následujícími slovy H. G. Wellse: “Poznal, že naléhavě potřebuje dovolenou, a neměl s kým by jel, ani neměl kam jet. Byl přepracován a domov už ho nudil. Z kabátu mu vyčuhoval nezvykle dlouhý kus zápěstí. Snažil se posoudit, zdali také kalhoty vypadají, jako by z nich vyrostl.

Ale co kdyby tu vůbec nebyl, nebo co kdyby byl podlehl váhavým instinktům kamarádství, které na něho naléhaly, aby bojoval po boku ostatních, co potom?”

David Pomahač je kytaristou, zpěvákem i autorem textů a hudby skupiny Kieslowski, Martin Tvrdý se kromě vlastních hudebních projektů (Bonus, Komunisti, Sporto ad.) věnuje skládání scénické hudby (Národní divadlo, Spitfire Company, VOSTO5 a další). S Kieslowski se sešel na desce Mezi lopatky (mix písně Obraz), nebo v písni 20 deka duše na albu Bazarem proměn: A tribute to Vladimír Mišík

Tvrdý/Pomahač vystoupili letos na Colours of Ostrava či v pražském Café v lese, vydání celého alba Bez konce chystají na únor 2019.

www.facebook.com/tvrdypomahac
https://tvrdypomahac.bandcamp.com

Zdroj: TS