Poetika vydává romantický singl MĚSÍC. Originální videoklip s tančícím pilotem se natáčel ve vulkanické krajině ostrova Tenerife

Kapela Poetika přichází s další novinkou z plánované desky. Po hitu Půlnoc, který byl dlouho nejhranější českou písní v rádiích, vydala Poetika melancholický singl Mám pocit, že tě ztrácím. Nyní kapela představuje romantickou píseň s názvem MĚSÍC, kterou doplňuje videoklip z dechberoucího místa kanárského ostrova Tenerife. 

„Měsíc je ideálním romantickým pojítkem, historicky lidi fascinoval, a u mě to není jinak,“ vysvětluje námět písně frontman kapely Ondřej Brejška. Záměrem bylo také metaforicky přiblížit vztahy na dálku, se kterými má zpěvák vlastní zkušenost. „Právě tu naivitu, kdy oba přemýšlíte, jestli jste na Měsíci přistáli očima sami, nebo i ten druhý, jsme chtěli přenést i do našeho songu,“ dodává. Videoklipu se fanoušci dočkají na YouTube už dnes v 18 hodin.

Natáčení unikátního videoklipu v režii Ondřeje Kudyna, dosavadního autora všech snímků kapely, se uskutečnilo na ostrově Tenerife, kam zpěvák zavítal vůbec poprvé. „Zároveň je to první klip, kde jsem jen já bez kapely, tak jsem se cítil v oslabení bez kluků kolem sebe,“ doplňuje. Společně s režisérem vymysleli postavu vesmírného pilota a rozhodli se pro natáčení mimo civilizaci, která zároveň tematicky připomíná měsíční krajinu.

„Když jsme si vytipovávali místa, projezdili jsme snad celej ostrov křížem krážem. Nakonec jsme jich měli nejvíc u vrcholu Pico del Teide, což je vulkán a zároveň nejvyšší vrchol Španělského království,“ vzpomíná. Stejně jako u posledního klipu z prostředí zasněženého lomu, se bez komplikací neobešlo ani natáčení ve slunném Španělsku. „Smůla byla, že v oblasti našeho hotelu bylo i 30 °C a tam třeba 4 °C. S tím jsem nepočítal já, ani Ondra Kudyn, ani oblečení, co jsem si sebou zabalil,“ přiznává zpěvák.

Kromě toho tentokrát umělec opustil svou komfortní zónu a ve videoklipu si i zatancoval. „Improvizované tanečky možná fanouškům připomenou opilého strejdu na křtinách, ale jsou naprosto autentický!“ myslí si. Jestli se Poetice videoklipem s tanečními kreacemi podařilo předat zmíněnou zamilovanou naivitu, mohou fanoušci zhodnotit už nyní na všech streamovacích platformách.

Poetika – MĚSÍC
STREAMINGOVÉ SLUŽBY

www.poetikamusic.cz
www.facebook.com/poetikamusic
www.instagram.com/poetikamusic
www.tiktok.com/@poetikamusic

TS