Tvoríte vlastnú hudbu? Prihláste sa do projektu Fatt Kools!

Projekt Fatt Kools prináša pre svojich priaznivcov ďalšie prekvapenie. Na žiadosti fanúšikov sme sa rozhodli rozšíriť aktuálne kolo projektu Fatt Kools o hľadanie skladateľa. Od dnes sa do projektu môžu prihlásiť všetci, ktorí tvoria vlastnú hudbu bez ohľadu na žaner. 


Šancu majú aj tí, ktorí vedia hudbu iba písať, no nie hrať. Akceptujeme aj notové zápisy, či zahratý refrén. Odborná porota vyberie z prihlásených takého, kto má najväčšiu šancu stať sa novou tvárou slovenskej hudby. V prvom kole Fatt Kools objavil Martina Nemčeka, ktorého skladba bola úspešná aj u poslucháčov a dostala sa do denných rotácií Rádia _FM.


Princíp súťaže je jednoduchý. Do 15.7.2012 by potenciálni, alebo existujúci hudobníci mali na stránku www.fattkools.sk uploadnuť svoj track vo formáte mp3, alebo na mail zaslať notový zápis. Druhou možnosťou je využiť jednoduchú hru, ktorú máme na našej stránke a skúsiť vytvoriť track v nej. Je to jednoduché aj pre amatérskych hudobníkov. 


Súťaž končí 15.7.2012 a porota do týždňa vyberie víťaza. Hlasovať môžu aj návštevníci stránky www.fattkools.sk a Facebooku, pričom ich hlasy môžu výrazne ovplyvniť aj výber poroty. 


Víťaz nahrá svoj track v profesionálnom štúdiu v spolupráci s producentami Petrom Dudákom a Martinom Žúžim. Fatt Kools ho uverejní ako free download na partnerských stránkach a facebooku. Zároveň nič nevylučuje, že by skladba mohla výjsť aj ako fyzický singel. Rovnako sa ponúka šanca, že sa skladba objaví v rotácii Rádia _FM.


„Úprimne sa priznám, že sme podľahli tlaku, keď množstvo fanúšikov chcelo opäť skúsiť šťastie so svojou originálnou tvorbou a preto sme sa rozhodli toto kolo rozšíriť,“ vysvetľuje Alex Suja, Brand Manager spoločnosti Henkel Slovensko. Tí, ktorí stihli poslať svoje diela ešte ako speváci však nemusia mať strach. Aj z nich bude porota vyberať toho, kto bude ocenený od organizátora súťaže – značky Taft Looks. „Možno budeme mať šťastie a niektorý zo spevákov sa bude hodiť aj našim producentom a budú ho vedieť využiť v štúdiu,“ hovorí Suja.


„Teší nás, že sme sa rozhodli dať šancu skladateľom, aj k nám do rádia stále prúdia nové veci, ktoré znejú zaujímavo, ale chýba im tá povestná kvapka,“ hovorí šéfredaktor Rádia _FM Dušan Vančo. „Možno práve náš víťaz v spolupráci s producentami vytvorí opäť úspešnú skladbu, tak ako sa to podarilo Martinovi Nemčekovi,“ dodáva. Prvé kolo súťaže Fatt Kools našlo pre Rádio _FM hudobníka, ktorý sa dodnes objavuje v hranosti stanice. „Boli sme príjemne prekvapení kvalitou súťažiacich a vzhľadom na ich žánrovú pestrosť neverím, že by mohli dostať priestor inde, než v tejto súťaži a nikdy o nich nepočuť, by bola škoda,“ dopåňa predseda poroty Martin „Fefe“ Žúži (Hex).



Šanca aj pre fanúšikov bez hudobného talentu – Fatt Kools po prvýkrát dáva možnosť zapojiť sa do súťaženia aj tým, ktorí nemajú extra hudobný talent. Každý, kto si v najbližšom období kúpi výrobok z radu vlasového stylinku Taft Looks na ňom nájde špeciálny promokód, ktorý stačí zaslať pomocou sms na skrátené číslo. Hrá sa o 50 lístkov na hudobný festival Žákovic Open a 100 balíčkov vlasovej kozmetiky Taft Looks. Oceňovať budeme aj tých, ktorí zahlasujú na facebooku darčekami od spoločnosti Henkel.



Projekt pre talenty – Súťaž Fatt Kools organizuje spoločnosť Henkel Slovensko, značka vlasovej kozmetiky Taft Looks a Rádio_FM. Ambíciou projektu je vytvoriť priestor na prezentáciu originálnej hudobnej tvorby mladých talentovaných ľudí. Tým najlepším vytvorí podmienky pre čo najlepší štart ich kariéry. Víťazi jednotlivých budú mať možnosť spolupracovať s profesionálnymi hudobníkmi a producentmi.



V rámci projektu Fatt Kools sa už podarilo objaviť dva nové hudobné talenty. Prvým bol Martin Nemček z Bratislavy so svojim projektom Heart Skipping Beats a skladbou Balance, ktorá sa nakoniec dostala aj do rotácií Rádia _FM. V druhom kole súťaže jeho skladbu remixovala dvadsiatka hudobníkov a víťazom sa stal Roman Ružanský aka ROSE z Bratislavy. Zaujímavosťou je, že je to prvý remix, ktorý autor vo svojom živote urobil. Projekt je partnerom kategórie nováčik roka hudobných cien Radio_Head Awards, kde sa za rok 2011 stal víťazom Dynamo Team. 



Ochranné krídla a odborný dohľad nad celým projektom zastrešia známe mená z oblasti slovenskej hudobnej tvorby, a to Peter Dudák a Martin Žuži (členovia skupiny Hex). 



Viac o projekte Fatt Kools nájdete na www.fattkools.sk a www.facebook.com/fattkools

Fatt

O Rádiu_FM: Rádio_FM je programovou službou Slovenského rozhlasu. Sme hudobné rádio s presahom do kultúrneho priestoru orientovaného na náročnejšieho mladého poslucháča. Zabávame, vzdelávame, informujeme. Nechceme byť najpočúvanejšie, ale najpočúvateľnejšie rádio na Slovensku. Rádio_FM je iné. Odlišujeme sa hudbou i slovom. Vyberáme to najlepšie, čo na domácej i zahraničnej scéne vzniká. Od indie rocku, cez dubstep, hip-hop, world music, metal až po tanečnú elektronickú hudbu či džez. To všetko je neoddeliteľnou súčasťou našich playlistov vo dne i v noci. Témy, o ktorých hovoríme, sú témami_FM. Zaujímavé, aktuálne, vždy netradične spracované. Naši moderátori a dídžeji na vás z rádia nikdy nekričia. Hovoria. Aj podľa toho spoznáte Rádio_FM na prvé počutie. Viac informácií na www.radiofm.sk

O spoločnosti Henkel: So svojimi vedúcimi značkami a technológiami celosvetovo pôsobí v troch oblastiach podnikania: Starostlivosť o domácnosť, Starostlivosť o telo a Adhesive Technologies (Lepidlá Technológie). Spoločnosť, založená v roku 1876, so svojimi známymi značkami Persil, Schwarzkopf a Loctite globálne zastáva vedúce postavenie na trhu tak v spotrebiteľských ako aj priemyselných odvetviach. Henkel zamestnáva okolo 48 000 pracovníkov a v roku 2010 dosiahol tržby vo výške 15,092 mld. EUR a upravený prevádzkový zisk vo výške 1,862 mld. EUR. Prioritné akcie Henkel sú evidované v indexe DAX a Henkel sa radí medzi 500 obratovo najsilnejších spoločností sveta (Fortune Global 500). Spoločnosť Henkel Slovensko, ako súčasť Henkel Central Eastern Europe, dosiahla v roku 2010 na domácom trhu obrat vo výške 85,4 milióna EUR. Ku koncu roka 2010 spoločnosť zamestnávala 472 pracovníkov. Viac informácií na www.henkel.sk

Zdroj: Beata Bobulová, PR manažér projektu
Publikoval: Redakcia GREGI.NET