Bez čoho sa nezaobíde správna stanovačka?

Kempovanie môže byť zaujímavá forma dobrodružstva, ktorá prináša veľa osobných zážitkov. Existuje však niekoľko esenciálnych potrieb, bez ktorých sa na stanovačke pravdepodobne nezaobídete. Zistite, aké príslušenstvo by nemalo chýbať u každého správneho táborníka.

Stany ako základné vybavenie kempovania

Praktické stany poskytujú dočasný prístrešok pre každého, kto sa rozhodne stráviť noc v prírode, na festivale alebo len tak doma na záhrade. Ide o účelný úkryt pred vplyvom rôznych poveternostných podmienok, dažďom, búrkou, či snežením. Moderné stany sú zamerané aj na aspekt pohodlia najmä v prípadoch, že v ich vnútri bude prespávať väčšie množstvo ľudí. Jedným z nepríjemných problémov, ktorému čelia táborníci je tiež lietajúci hmyz. Dizajn súčasných stanov je však efektívne navrhnutý tak, aby ochránil všetkých jeho obyvateľov. Pokiaľ ide o výber druhu, mali by ste si zaobstarať verziu, spĺňajúcu všetky vaše potreby:

  • Rodinné stany
  • Turistické stany
  • Ultraľahké stany
  • Cyklistické stany
  • Samorozkladacie stany a ďalšie

Komfortný spací vak a karimatky

Je zrejmé, že stan ako jediná výbava na kempovanie nepostačí. Nezabudnite na kvalitný spací vak, ktorý vás v prírode zahreje. Táto kempingová prikrývka zabezpečuje dostatočnú izoláciu tela voči chladu a zároveň dobre znáša vlhkosť, ktorá môže prenikať zospodu stanu. Podľa teplotných podmienok sa spacáky rozdeľujú na letné, zimné alebo na celosezónne. Karimatky podporujú termoizolačnú funkciu spacieho vaku a zvyšujú pocit pohodlia. S vývojom moderných technológií narastajú aj typy karimatiek a dnes ich viete nájsť vo viacerých podobách – penové, nafukovacie, aj samonafukovacie.

Ďalšie kempingové doplnky

Bude sa vaša stanovačka uskutočňovať v lese? V tomto prípade nepodceňujte odolnú outdoorovú obuv, špeciálne prispôsobenú na nerovnomerný terén. Na varenie jedla sa zvyknú využívať rozličné variče so stabilným výkonom a dostatočne veľkým horákom. Pokiaľ radi myslíte na všetky drobné detaily, potom sa vaše stanovanie nezaobíde bez príslušného kempingového nábytku. Patria sem napríklad stoličky, kreslá, kempingové vozíky, skrinky a organizéry či hojdacie siete.

Zdroj: PR