Turné Korben Dallas Stredovek pokračuje aj na jeseň

Korben Dallas vydali v marci tohto roku svoj piaty album Stredovek, ktorý sa stretol s pozitívnym prijatím medzi fanúšikmi aj recenzentmi. Kapela predstavila albumovú novinku na úspešnom jarnom turné, počas ktorého zavítala do piatich slovenských a piatich českých miest. Na jeseň bude turné Stredovek pokračovať koncertmi najmä v tých mestách, ktoré skupina nestihla zaradiť do jarnej časti turné. “Tešíme sa, že materiál z nového albumu konečne predstavíme aj v Prešove, Banskej Bystrici, Trnave, Trenčíne či Martine,” hovorí spevák a gitarista Juraj Benetin. “Na jar sme nestihli zavítať všade kam sme chceli, a teraz na jeseň to chceme napraviť.”

Na prešovskej zastávke turné, ktorú bude hostiť ENCORE the club, sa ako špeciálny hosť Korbenov predstaví domáca kapela Satin Lead. Ide o rokenrolový projekt gitaristu Chiki liki tu-a Ľuba Petrušku, ktorý pravidelne hosťuje aj v Korben Dallas. “So Satin Lead sme si zahrali na jarnej zastávke turné Stredovek v Žiline, kde to dopadlo na jednotku,” vysvetľuje bubeník Korben Dallas Ozo Guttler. “Keďže chalani sú z Prešova, bez najmenšieho vahánia sme ich prizvali aj ako hostí na koncert v Encore. Bude to náš jediný jesenný koncert na východnom Slovensku.”

Ďalším špeciálnym hosťom kapely bude americká pesničkárka Jess Klein, ktorá sa predstaví fanúšikom v Bratislave a Prahe – jediných dvoch mestách, ktoré sa objavili na programe jarnej aj jesennej časti turné. “S Jess sme odohrali spoločné mini-turné ešte v roku 2012,” hovorí basgitarista Lukáš Fila. “Máme na túto spoluprácu veľmi príjemné spomienky. Bolo to ešte pred naším prelomovým albumom Karnevalová vrana a hitom Otec, čiže v tom čase sme ešte hrávali skôr v menších kluboch. Teraz sa tešíme, že si v Bratislave spolu zahráme v Majestic Music Clube, a čaká nás tiež víkend v Prahe s dvoma koncertmi v Jazz Docku.”

Jesenná časť turné Korben Dallas Stredovek sa začína už budúci víkend koncertmi  Banskej Bystrici a Lučenci. Predpredaj vstupeniek na turné prebieha v sieťach Ticketportal a Predpredaj.sk.

Jesenná časť turné Korben Dallas Stredovek:

29. 9. Banská Bystrica, Robotnícky dom
30. 9. Lučenec, Tančiareň a pivovar Franz
11. 10. Bratislava, Majestic Music Club – špeciálny hosť: Jess Klein (USA)
13. 10. + 14. 10. Praha, Jazz Dock – špeciálny hosť: Jess Klein (USA)
21. 10. Kremnica, Akropola
25. 10. Trenčín, Klub Lúč
3. 11. Martin, Kino Scéna
4. 11. Prešov, ENCORE the club – špeciálny hosť: Satin Lead
8. 11. Trnava, Music A Café

Zdroj: TS