TT–inline a Bercajgel: Trnava si opäť zakorčuľuje a zabicykluje po obchvate!

Trnavská PSA TT-inline sa už pomaly ale isto stáva tradíciou. Aj v roku 2014 si korčuliari a cyklisti vyskúšajú, aké je to jazdiť po cestách, kde štandardne jazdia autá. Že cyklisti jazdia po ceste hocikedy ? Áno, ale mestský obchvat si môžu vychutnať len jedinýkrát v roku!

PSA Peugeot Citroën Slovakia sa v spolupráci so Zdravým mestom Trnava, bratislava-inline a akciou Bercajgel aj tento rok pripravili pre Trnavčanov, obyvateľov okolitých miest ale aj všetkých skalných fanúšikov verčerných korčuliarskych akcií jazdu po trnavských cestách.

TT-inline-2013_4

Účastníci sa začnú stretávať od 17.00 pri Bernolákovej bráne, kde je pre účastníkov pripravená inline škola, občerstvenie a dokonca aj výstava historických bicyklov Peugeot. Samotná jazda odštartuje o 18.00. Pripravená je vyše desať kilometrová trasa po cestách Trnavy. Dopravu a pelotón bude koordinovať Okresný dopravný inšpektorát v Trnave a tiež inline team.

Jazda je rovnako ako minulý rok súčasťou Dní zdravia, ktoré sa budú konať 19. – 20. júna 2014. Návštevníci si môžu prísť dať odmerať telesné hodnoty ako tlak, tuk, cholesterol, či využiť poradenstvo v oblasti zdravej výživy a životného štýlu.

TT-inline-2013_1

Trasa: https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zVQqGk0j0IgQ.kDLNFuB6btWY

Bernolákova brána – Hospodárska – Rybíková – Bučianska – Piešťanská – Juhovýchodný mestský obchvat – Nitrianska – Tamaškovičova – Dohnányho – Hospodárska – Bernolákova brána (približne 10,5 km)

TT-inline_2014_plagat

11. ročník bratislava-inline

11. ročník letných korčuliarskych piatkov sa bude konať každý piatok počas celých letných prázdnin od 27. júna do 29. augusta 2013. Sú to organizované prejazdy po cestách v sprievode polície, inline teamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté, doprava sa zastavuje priebežne. Stretávanie sa začína vždy o 20.00 v oddychovej zóne za Auparkom alebo za novostavou Slovenského národného divadla, štartuje sa o 21.00 a končí približne o 22.45 návratom na miesto štartu. Striedať sa bude viacero trás v dĺžke približne 12 km, v pláne sú aj úplne nové trasy. Jazdy sa konajú len v prípade dobrého počasia, oznámenie o konaní akcie sa robí vždy v piatok v čase obeda. Tento rok sa opäť uskutočnia aj jazdy v ďalších mestách: Trnava (21.6.), Nitra (19.7.) a Piešťany (23.8.).

PSA Peugeot Citroën

Automobilka v Trnave je technologicky najnovšou v skupine PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do spustenia výroby 700 mil. EUR. V júni 2006 sa rozbehla výroba modelu Peugeot 207. Už v prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do spustenia jeho výroby dosiahli ďalších 100 mil. EUR. Od novembra 2012 automobilka vyrába nový Peugeot 208, ktorý v máji plne nahradil Peugeot 207. S výrobou nového modelu súviseli investície vo výške 120 mil. EUR. Vlani opustilo výrobné pásy trnavskej automobilky takmer 180 000 vozidiel.

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk