Tricky (UK) predstaví Skilled Mechanics

Už v sobotu 30. 1. 2016 zažijeme prvý slovenský klubový koncert hudobnej legendy a experimentátora, ktorý zmenil tvár elektroniky! Po vystúpení na našom najlepšom letnom festivale Pohoda v roku 2014 sa opäť môžeme tešiť na live vystúpenie anglického producenta Trickyho v bratislavskom klube KC Dunaj. Bude to neopakovateľná príležitosť vypočuť si skladby z jeho nového albumu ktorý vyšiel v piatok 22. januára.

Na jar tohto roku sa Tricky presťahoval do Berlína, kde začal pracovať na svojom novom projekte Skilled Mechanics. Ním reaguje na kritiku, či niekedy na svojom albume bude hlavným spevákom. “Na mojom poslednom albume Adrian Thaws som hlasovo vystúpil do popredia, ale chcel som vytvoriť katalóg piesní, v ktorých by som sa nespoliehal na ženský vokál. No uvedomil som si, že by to bolo ťažké pod menom Tricky, pretože ľudia si toto meno budú stále spájať s tým, že používam ženskú speváčku.

AdrianThawsPress10

Potreboval som zmenu. Je naozaj dobré sa zmeniť a stále sa posúvať,” vysvetlil. Tak vznikol Skilled Mechanics – voľný projekt, ktorý mu umožňuje spolupracovať s veľkým množstvom rôznych hudobníkov a zároveň tlačiť do popredia svoj jedinečný vokálny talent. Na chystanom rovnomennom albume s ním spolupracovali DJ Milo, Luke Harris, čínska raperka a producentka Ivy 艾 菲 či speváčky Renata Platon, Oh Land a Francesca Belmonte. Novinka zdedila názov po špionážnom dokumentárnom filme. „Bolo to o bývalom agentovi C.I.A. Rozprával o atentátnikoch, ktorých posielali do štátov, aby začali revolúciu a zvrhli vládu. Nazýval ich ‚zručnými mechanikmi‘. Pomyslel som si, že je to úžasný názov pre niekoho, kto má vo svojej podstate zabíjanie. Názov je temný a cynický, a tak sa to na mňa nalepilo,“ vysvetľuje Tricky na svojej internetovej stránke.

Skilled Mechanics je hlavne o originálnom britskom talente, ktorý sa nikdy nebude spoliehať na svoje predošlé úspechy a ktorý sa bude stále meniť a prispôsobovať sa budúcnosti.

462425-trickyu

Tricky (UK)

vlastným menom Adrian Thaws pochádza z Bristolu. Jeho hudba je prepracovaná a komplikovaná, rovnako ako jeho osobný život. Pôvodne člen Massive Attack, po svojom odchode z legendárnej kapely vydal v roku 1995 svoj debutový album Maxinquaye. Ten zožal obrovský úspech a vystrelil Trickyho na vrchol medzinárodnej hudobnej scény. Za uplynulých dvadsať rokov vydal viacero albumom a spolupracoval s menami ako Martina Topley-Bird, Terry Hall, Björk, Gravediggaz, Grace Jones či PJ Harvey.

Tricky presents Skilled Mechanics – ‚Beijing To Berlin‘ feat. Ivy

Supportovať mu budú skvelí slovenskí Inso a FVLCRVM.

30. 1. (sobota)
Štart: 21:00 hod.
Lístky v predpredaji: https://bit.ly/1OzhP4t alebo v bare v KC Dunaj

201834

Napísal: Michal Dzubina