Flashback vás vezme na výlet do staršej elektroniky.

Klubová noc Flashback pozýva na výlet v čase, aby ste znovu objavili staršiu elektronickú hudbu rôznych žánrov ako dubstep, hip hop, grime, rave, house či techno. Sobota 31. mája bude v Klube Dole venovaná kráľovi juke a footworku DJ Rashadovi.

Sprievodcom noci bude Stroon, ktorý si pozval Biomata, Break!Fasta a Insa. Okrem svojich aktuálnych selekcií zahrajú všatci aj oldschool kúsky v duchu konceptu Flashback.

“U DJ Rashada ma dostali jeho synth linky, spôsob akým použil sample a vibe, ktorý jeho skladby majú. Zaiskrilo to a už aj som hľadal viac. Je to jeden z momentov v hudbe, na ktorý nikdy nezabudnem,” hovorí DJ a producent Break!Fast. Nadšený z jeho hudby je aj Inso. “Osobne som mal, čo sa týka footworku a juke, úplne najradšej Rashadovu tvorbu. Dokonca som si niektoré dosky kúpil nie kvôli originálnemu tracku, ale hlavne kvôli Rashad rmx, ktorý väčšinou pôvodný track katapultoval na nový level.” Biomat zase na DJ Rashadovi vyzdvihuje jeho inovátorstvo. “Ako každý shit, ktorý príde na scénu, či už dubstep, jungle alebo grime, je odsúdený na hordu bandwagon jumperov a recyklátorov, ktorým ani 150-krát skopírovaný postup nie je na škodu. No a v tej dobe, po dlhšej hudobne nápaditej stagnácii na “scéne”, prišiel zvuk juke a priniesol ten krásny moment. Za to patrí vďaka hlavne Rashadovi a jeho crew,” dodáva Biomat.

Stroon aka enfant terrible slovenskej klubovej scény prinesie eklektický výber, ktorý odkáže aj na tvorbu zosnulého DJa Rashada. Stroon sa ako DJ, producent a vibrafonista venuje hudbe na všetkých frontoch. Je piatym členom skupiny Puding Pani Elvisovej, s ktorou bol na začiatku roka na turné v slovenských mestách. Akusticky hráva s Longital, je členom improvizačného orchestra Musica Falsa et Ficta. Na konte má EP Ruine Noire, Smithereens, Triple Farewell a najnovšie Impermanence.

Biomat je DJ, turnablista a producent, ktorý prinesie so sebou aktuálny zvuk v zmesi grime, uk garage, hip hopu či rnb. Biomat sa minulý rok blysol sólovým debutom Montáž na labeli Ajlávmjuzik a tento rok sa zúčastnil česko- slovenskej premiérovej verzie RBMA Bass Campu.

Break!Fast je DJ a producent, ktorý sa venuje viacerým hudobným žánrom a jeho set číta uk bass, techno, uk funky, future-garage, dubstep, juke, moombahcore, trap, bmore club, global bass, Chicago house či witchhouse. Bol rezidentom akcie Step Forward a je súčasťou W:Clubu.

Inso sa vo svojich setoch venuje sub-bassovej scéne, a to hlavne jej žánrom grime, uk-funky, bass či trap. Nezanevral však ani na jedno obdobie, ktorému sa v minulosti venoval, a tak od neho môžete niekedy počuť aj oldschool jungle. Inso od začiatku hráva iba z vinylov, tracky mixuje tradičnou metódou a to z 12” platní, pričom vychádza z hip-hopových techník ako sú beat-jugglingu a scratche.

31. 5. (sobota)
Štart: 22:00 hod.
Vstup: 5€
Event: www.fb.com/events/307882786033928

Zdroj: klub Dole