Trenčianske Bohuslavice ožijú festivalom ŽÁKOVIC OPEN po 23. krát!

Malebné prostredie Bošáckej doliny v Trenčianskych Bohuslaviciach v dňoch od 28. – 29. júla 2023 opäť rozozvučia kapely slovenskej hudobnej scény. Znie to až neuveriteľne, no tento priateľsko-rodinný festival sa uskutoční po 23. krát! Na festivale počas piatka a soboty vystúpi niekoľko zvučných mien.

Diváci sa môžu tešiť prvýkrát na dlho očakávanú kapelu HORKÝŽE SLÍŽE, no silný line up zahŕňa aj ULTRAZVUK so Zuzanou Mikulcovou, HEX, PARA, TORNADO LUE, CPT. SLICE, DRUŽINA, VAMPIROS LEGENDARIOS, CHIKI LIKI TU-A, PUDING PANI ELVISOVEJ, ŽENA Z LESOPARKU, JOSEPH STEINECKER, RANDOM CHOICES, BRAŇO DJ, či POKYMAN + DJ SIMPLE SAMPLE.

Špeciálny program doplní výnimočný niekoľkohodinový set skladieb Mekyho Žbirku s názvom MEKY NAVEKY, ktorý bude púšťať na vinylových platniach jeho dlhoročný manažér Rado Mešša.

„Je to pre nás kamarátsky festival v nádhernom prostredí Bošáckej doliny s výhľadom na Javorinu, kde sa stretávajú muzikanti úplne bežne s návštevníkmi. Robím to ako srdcovú záležitosť spolu s rodinou Žákovicovou, s Mariánom a Katkou a s veľa ďalšími dobrými ľuďmi či už priamo z Bohuslavíc, alebo z môjho okolia. Hoci máme za sebou aj ťažšie chvíle, ľudia a naši partneri nás vždy podržali a my tento festival robíme s láskou už po 23tí krát. Nesmierne nás to baví a hlavne keď vidíme spokojných a šťastných ľudí okolo seba, je to pre nás tá najväčšia odmena. Nádherné prostredie, krásni a prajní návštevníci, výborné jedlo a nápoje, to všetko je festival Žákovic open. Kto ešte nebol, toho veľmi srdečne pozývam.“ dodáva spoluorganizátor festivalu Tomáš YXO Dohňanský

23. ročník festivalu ponúka novinku v programe tzv. Rozhovory na hojdačke s Kristínou Tormovou, počas ktorých budú prebiehať zaujímavé debaty na aktuálne témy týkajúce sa životného prostredia, ako napr. príbeh o zelených strechách s Branislavom Siklienkom, o úcte k pôde s Michalom Roháčom, debaty o medveďoch so Soňou Kopčokovou, ale aj rozhovor s YXOM a Vladom Králikom o festivale a spolupráci s PD Bošáca.

Rodinný festival ŽÁKOVIC OPEN nezabúda ani na detských divákov, pre ktorých bude pripravený sobotný program s obľúbeným Notovým Dannym.

Tak ako po minulé roky, návštevníci budú mať k dispozícii bezplatnú stanovú dedinku a parkovisko. K dispozícii je aj stanová dedinka Extra, ktorá sa nachádza priamo v areáli a ponúka rôzne benefity.

Lístky je možné si zakúpiť online v predpredaji, alebo priamo na mieste.
Počas festivalu bude zabezpečená pravidelná kyvadlová doprava.
Viac informácii nájdete na stránke festivalu: www.zakovicopen.sk

Instagram: @zakovicopen
Facebook: www.facebook.com/zakovicopen

TS pripravila: Andrea Turčina, ALL ABOUT MUSIC, s. r. o.