23. ročník Festivalu ŽÁKOVIC OPEN predčil očakávania a prekvapil novinkami!

Minulý víkend sa v Bošáckej doline v Trenčianskych Bohuslaviciach konal 23. ročník obľúbeného festivalu priateľov a rodín ŽÁKOVIC OPEN. Dva letné a slnečné dni zneli nadupaným line up-om kapiel rôznych hudobných štýlov určených pre všetky vekové kategórie, úspechu sa tešili aj novinky v programe Rozhovory na hojdačke s Kristínou Tormovou a platňový špeciál MEKY NAVEKY s Radom Meššom.

Prvý deň festivalu nenechal nikoho v kľude sedieť v tom najlepšom slova zmysle. Otvárací koncert odštartovala kapela CAPTAIN SLICE, ktorá svojim vtipným prejavom  a recesistickými kostýmami jednoznačne zabavila publikum. Skvelá atmosféra gradovala aj vďaka novým skladbám z pripravovaného albumu skupiny PUDING PANI ELVISOVEJ, vydareným spojením ULTRAZVUK-u so speváčkou Zuzanou Mikulcovou a dobre známou alternatívnou skupinou CHIKI LIKI TU-A.

Headlinerom piatkového večera bola jednoznačne kapela HORKÝŽE SLÍŽE, ktorá na festivale vystúpila historicky po prvýkrát. Poslednou piatkovou vystupujúcou skupinou na hlavnom pódiu boli VAMPIROS LEGENDARIOS a ich dark-pop. Ich „vajb“ sa potom plynule presunul do D CAFE STAGE, kde do skorého rána hrali BRAŇO DJ POKYMANDJ SIMPLE SAMPLE.

Nádherné prostredie, priateľská atmosféra a výborné občerstvenie tvorilo dokonalú kombináciu aj na druhý deň festivalu. Sobotu odštartoval program pre najmenších veselými a náučnými piesňami NOTOVÝ DANNY a po ňom nasledovalo akustické vystúpenie speváka a pesničkára JOSEPHa STEINECKERa. Novinkou na festivale boli Rozhovory na hojdačke s Kristínou Tormovou v chillout zóne v D CAFE STAGE, ktoré boli napasované do programu tak aby z neho divákom nič neušlo.

Kristína tak počas prestávok medzi kapelami vyspovedala organizátora festivalu Tomáša YXA Dohňanského o spolupráci s Vladom Králikom z PD Bošáca, rozprávala sa aj Branislavom Siklienkom o zelených strechách, viedla debatu o pôde s Michalom Roháčom a posledný rozhovor bol so Soňou Kopčokovou, majsterkou sveta a Európy v body fitness a držiteľkou ultramaratónskych rekordov.

O najsilnejšie momenty na hlavnom pódiu sa postarala silná dvojka kapiel PARA a tradične ako každý rok skupina HEX. Kapely si svojou energiou okamžite získali publikum, ktoré im ju tancujúc vďačne posielalo naspäť. Na pódiu zazneli s veľkým úspechom nové skladby z pripravovaného albumu skupiny PARA, ktorá si na koncert odbehla rovno z nahrávacieho štúdia. A s výborným prijatím sa stretli aj pesničky z nového albumu skupiny HEX, medzi ktorými sa nachádza aj ich momentálne najhranejšia skladba Pomaranče z Kuby.

Na svoje si prišli aj fanúšikovia ľudové rocku, funku a world music, zmocnili sa ho undergroundová legenda TORNADO LUE, ŽENA Z LESOPARKUDRUŽINA a po nich sa predstavili mladí muzikanti z RANDOM CHOICES.

Špeciálny priestor dostali skladby Mekyho Žbirku púšťané na platniach pripravené Radom Meššom v programe MEKY NAVEKY a v úplnom závere dostal ľudí do varu BRAŇO DJ.

„Som nesmierne šťastný, že nám opäť prialo počasie, že prišlo naozaj veľa ľudí, že reakcie či už od divákov, ale aj kapiel boli, že sú šťastní a vďační za náš festival, ktorý je v niečom určite jedinečný. Chcel by som touto cestou poďakovať všetkým dobrých ľuďom, ktorý festival pripravovali. Ďakujem partnerom, bez ktorých by náš festival nemohol existovať a samozrejme všetkým návštevníkom. Čo ma najviac teší je, že sa počas víkendu stane z nás všetkých, či už hudobníkov, alebo návštevníkov jedna radostná skupina ľudí, ktorá si maximálne užíva čas strávený v Trenčianskych Bohuslaviciach. Všade cítiť dobro a lásku a to je to čím je náš festival každý rok charakteristický. Tešíme sa už na budúci rok a pomaly začíname s prípravami ďalšieho ročníka.“ (dodáva Tomáš YXO Dohňanský, organizátor festivalu)

Festival ŽÁKOVIC OPEN si vďaka svojej jedinečnosti a priateľskej atmosfére získava čoraz väčšiu priazeň ľudí. Malý a zároveň veľký festival, ktorý má v sebe niečo, čo sa ťažko opisuje, treba to zažiť.

ŽÁKOVIC OPEN = Festival ktorý má dušu!
Vidíme sa opäť 26. – 27. júla 2024
@zakovicopen

Zdroj: TS
Foto: Martin Driensky