Tornádo Lue s comebackovým videoklipom a koncertami!

V pondelok 16.apríla o 20:00 hod vystúpi v KC Dunaj, v Bratislave skupina TORNÁDO LUE. Po 5-ročnej pauze sa skupina vracia na pódia a opäť s novým nástrojovým obsadením – Jana Tóthová – spev, gitara, Pavol Murín – gitara, Juraj Hladný – klávesové nástroje.

Z piatich zakladajúcich členov zostali len traja a ako vravia – vystačia si, nikoho nového vraj nepotrebujú. „Novým“ klavíristom Tornáda Lue je ex-bubeník Juraj Hladný. Pôvodný basgitarista Pavol Murín zotrváva pri gitare.

Tornado Lue

Jana Tóthová: „Chcela som nájsť v starých pesničkách nanovo niečo, čo by ma prekvapilo, o čom som dodnes nevedela, že tam je a tak sme to oholili úplne na kosť. Ideme, dúfam, k podstate, bez ozdôb a vedľajších efektov. Zostava spev – piáno – gitara je výsledkom niekoľkých našich spoločných stretnutí v skúšobni. Menej členov v skupine vytvára možnosť pre niečo také ako „spiklenectvo“. Boli sme spokojní s tým, ako to znie a hneď sme sa pustili do aranžovania celého koncertného repertoáru. Hráme všetko, čo máme radi, zo všetkých našich troch albumov: Lady lazarus, Sladké je žít, Jak to doopravdy bylo, Cesta domù…“

Pavol Murín: „Jana sa môže teraz pokojne sústrediť na spev a my dvaja jej len tak nahrávame, snažíme sa nerušiť ju.“

V týchto dňoch Tornádo Lue zverejňuje svoju novú podobu. Toto svoje už druhé zmàtvychvstanie, začali nahratím novinky „Nikto není“. Skladbu aj s videoklipom možete vidieť a počuť na ich youtube kanáli.

Hudba Tornáda Lue pravidelne láka filmových tvorcov, snáď najznámejšou je titulná pieseň z filmu „Divoké včely“ režiséra Bohdana Slámu „Jak to doopravdy bylo“. V blízkej budúcnosti sa objaví pesnička „Krávy“ , z prvého albumu v celovečernom hranom filme režiséra Jana Prušinovského „Okresní přebor: poslední zápas Pepika Hnátka“.

„Best of Tornádo Lue pre spev klavír a gitaru“ má už za sebou prvé koncertné premiéry v Brne a Prahe a ešte pred avizovaným koncertom 16. apríla v Bratislave si kapela zahrá v piatok 13. apríla v Art Cafe v Banskej Štiavnici.


https://www.facebook.com/tornadolue

www.tornadolue.cz je dočasne neaktuálna

Zdroj: Silvia Turnerova
Publikoval: Redakcia GREGI.NET